• Посилання скопійовано

Оформлення директора, яка має лікарняний по вагітності та пологах

В ТОВ залишилось два працівника (директор та бухгалтер). Директор – переміщена особа, знаходиться на території європейської країни, за місяць іде на лікарняний по вагітності та пологах, а потім у відпустку для догляду за дитиною. Як правильно оформити всі документи (накази, заяви) та яким чином оформити бухгалтера виконуючим обов'язки директора?

Виконуючий обов'язки на час відсутності директора

Так, виконання обов’язків тимчасово відсутнього директора можна покласти на бухгалтера без звільнення її від своєї основної роботи з установленням доплати на умовах, передбачених у колективному договорі. Детально про це ми писали тут.

Тимчасове виконання обов’язків директора оформляється наказом. Для прикладу візьмемо умову, що директор до відпустки по вагітності та пологах працює за кордоном дистанційно (зразок 1). Крім того, має бути рішення засновників (протокол загальних зборів ТОВ – п. 7 ч. 2 ст. 30 Закону про ТОВ/ТДВ) або рішення засновника про те, хто виконуватиме обов'язки тимчасово відсутнього директора із визначенням конкретного переліку повноважень (це також може бути продубльовано у наказі по підприємству).

 

Зразок 1

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ

«ВЕСЕЛКА»

(ТОВ «ВЕСЕЛКА»)

 

Код ЄДРПОУ 123456789

НАКАЗ

 

_________.2022                                                    Київ                                                № 9-к

                       

Про тимчасове виконання обов’язків

директора на період її відпустки

по вагітності та пологах

 

У зв’язку з наданням директору Ользі ЛУЧКО відпустки по вагітності та пологах на підставі наказу від _____.22 р. № 8-к

НАКАЗУЮ:

  1. Покласти на Олену РУДЕНКО, бухгалтера, тимчасове виконання обов’язків директора на період перебування Ольги ЛУЧКО у відпустці по вагітності та пологах з ____.22 р. по ____.22 р. з правом підписання всіх господарських договорів на підставі довіреності та з правом підписання всіх кадрових документів.
  2. За тимчасове виконання обов’язків директора здійснювати доплату в розмірі 2/3 посадового окладу директора відповідно до умов колективного договору.

 

Підстави: Заява Олени ЛУЧКО від ____.22 р.

                  Наказ від _____.22 р. № 8-к

                  Рішення №____ від ____.22 р.

 

   Директор                                         (підпис)                                    Ольга ЛУЧКО

З наказом ознайомлені: візи

 

Відпустка по вагітності та пологам

Відповідно до ст. 179 КЗпП та ст. 17 Закону про відпустки відпустка у зв'язку з вагітністю та пологами оформляється на підставі медичного висновку.

Кадрове оформлення відпустки по вагітності та пологам зі зразками можна переглянути тут.

Тож, якщо директор – переміщена особа і за місяць не повернеться та не відкриє паперовий (враховуючи воєнний стан) або Е-лікарняний, то й підстави для нарахування допомоги не буде. Тому що згідно зі ст. 31 Закону № 1105 підставою для призначення допомоги по вагітності та пологах є саме листок непрацездатності.

Тож, якщо директор не оформить Е-лікарняний, то до оформлення відпустки для догляду за дитиною до 3 років вона може продовжувати працювати дистанційно (на умовах повного або неповного робочого дня/тижня) до пологів, включаючи і місяць до настання цієї відпустки, або оформити основну щорічну відпустку тощо.

 

Відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку

Відповідно до ст. 18 Закону про відпустки, за бажанням жінки після закінчення відпустки у зв'язку із вагітністю та пологами їй надається відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Для оформлення такої відпустки мати дитини має подати:

  • письмову заяву на ім'я директора/ власника або уповноваженого ним органу (зразок 2);
  • копію свідоцтва про народження дитини (для підтвердження віку дитини).

Надання відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку оформляється наказом власника (зразок 3).

Зразок 2

В.о. директору ТОВ «ВЕСЕЛКА»

Олені РУДЕНКО

директора

Ольги ЛУЧКО

 

Заява

Прошу надати мені відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку з _____ по ____ (дата народження дитини + 3 роки).

Підстава: копія свідоцтва про народження дитини серія… № …від ….

 

дата                                                                 підпис

 

Зразок 3

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ

«ВЕСЕЛКА»

(ТОВ «ВЕСЕЛКА»)

Код ЄДРПОУ 123456789

НАКАЗ

 

______2022                                                            Київ                                                № 10-к

 

 

Про надання ЛУЧКО Ользі

відпустки для догляду

за дитиною до досягнення

нею трирічного віку

 

 

Лучко Ользі Іванівні, директору, надати відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку з ______ по ______ (від якої дати + три роки).

Підстава: заява Лучко О.І.;

                 копія свідоцтва про народження дитини серія… № …від ….

 

В.о. директора                                  підпис                                   Олена РУДЕНКО

З наказом ознайомлена:                   підпис                                     Ольга ЛУЧКО

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»

  • Виплата компенсації відпустки, якщо працівник був відсутній з нез’ясованих причин
    Працівник не працював з березня 2022 р., весь цей час перебуває за кордоном, не писав заяв на відпустку без збереження зарплати, тому в табелі зазначали «НЗ». Зараз він передав заяву на звільнення. Як нараховувати компенсацію при звільненні і чи потрібно її нараховувати взагалі?
    Сьогодні 11:0714
  • Період для обчислення відпускних у 2024 році
    У березні 2024 року працівник йде у відпустку за попередні роки (не звільняється), використовуючи дні, набуті до 2023 року. Як при розрахунку обчислювати середню зарплату: за останні 12 місяців чи з виплат, нарахованих у 2023 році (з 01.01.23 по 31.12.23 рр.)?
    15.03.20241 898
  • Компенсація працівнику вартості спецодягу
    Працівник підприємства 2 березня 2024 року придбав за власний кошт спецодяг для себе (медичний костюм). Чек ПРРО надав в бухгалтерію 12 березня 2024 року. Чи може підприємство відшкодувати працівнику кошти на придбання одягу і в який термін? Які документи треба оформлювати?
    15.03.2024293
  • Право батьків на податкову знижку на навчання дитини
    Чи має право мати (за контрактом – платник за навчання) на податкову знижку за навчання сина, студента денної форми, який у 2023 році почав офіційно працювати та отримувати зарплату за неповний робочий день, у 2023 році зареєстрований ФОПом та отримує дохід від підприємницької діяльності?
    14.03.202455
  • Робота за графіком 2/2: табелювання та зарплата
    Магазин працює з 9:00 до 19:00. Працівники працюють по змінах (два дні через два). Оклад - 7100 грн. За яким графіком треба працювати, щоб зарплата становила 7100 грн? Чи потрібно робити кожного місяця графік змінності? Що прописати в трудовому договорі?
    13.03.202493