• Посилання скопійовано

Виплати доходів нерезидентам в декларації з прибутку

В яких рядках річної декларації з податку на прибуток відображають виплати доходів нерезидентам?

Інформацію про виплачені доходи нерезидентам, суми утриманого з них податку та застосовану для оподаткування ставку платники зазначають у додатку ПН до Декларації.

У рядках 23 — 25 Декларації зазначається сума податків, які утримуються при ви­п­латі доходів (прибутків) нерезидентам за звітний (податковий) період. Розрахунок такої суми податків здійснюється у додатку ПН до рядка 23 ПН Декларації.

Додаток ПН заповнюється окремо щодо кожного нерезидента, якому виплачуються доходи. До рядка 23 додатка ПН основної частини Декларації переноситься сумарне значення показників рядка 23 усіх додатків ПН.

Рядок 24 заповнюють платники, які подають звітність щокварталу, та відображають суму податків, які утримуються при виплаті доходів (прибутків) нерезидентам за результатами попереднього звітного (податкового) періоду поточного року, з урахуванням уточнень (рядок 23 додатка ПН Декларації за попередній звітний (податковий) період поточного року).

У рядку 25 зазначається сума податків, які утримуються при виплаті доходів (прибутків) нерезидентам, нарахованих за результатами останнього (звітного) податкового періоду, що дорівнює різниці між рядками 23 ПН та 24 Декларації.

Для платників, у яких базовим звітним (податковим) періодом є календарний рік, рядок 25 додатка ПН дорівнює рядку 23 Декларації.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Податок на прибуток»