• Посилання скопійовано

Чинним законодавством не передбачено переукладення трудових договорів ФОПа з працівником

Фізособа-підприємець уклав трудовий договір з найманим працівником у 2013 р. З 01.01.2015 р. відмінено реєстрацію таких трудових договорів в Центрі зайнятості. Чи залишається цей договір дійсним? Чи потрібно переукласти трудовий договір з цим працівником без реєстрації в Центрі зайнятості?

Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці», який набрав чинності 01.01.2015 р. внесено ряд змін до нормативно-правових актів, у тому числі до КЗпП.

Статтю 24 КЗпП викладено в новій редакції. Так, відповідно до ч. 3 ст. 24 КЗпП, працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування ЄСВ про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому КМУ.

З 01.01.2015 р. не потрібна реєстрація укладеного у письмовій формі трудового договору у Держслужбі зайнятості у разі його укладення між працівником і фізичною особою (ст. 24-1  КЗпП виключена). Вимог щодо перезаключення трудового договору ФОПа з працівником у зв’язку виключенням ст. 24-1 КЗпП в чинному законодавстві немає.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Галина Казначей

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»