• Посилання скопійовано

Зміна середньої зарплати для контрактника

Працівник уклав контракт на проходження військової служби 05.03.2018 р., якому був обрахований середній заробіток. Протягом 2018-2020 р. посадовий оклад працівника зростав. Чи потрібно було проводити перерахунок середньої зарплати? З 01.01.2021р. МЗП буде становити 6000,0 грн, а сума середньої зарплати буде меншою. Які дії бухгалтера в такій ситуації?

Відповідно до ст. 119 КЗпП на час виконання державних або громадських обов’язків, як-що за чинним законодавством України ці обов’язки можуть здійснюватися у робочий час, працівникам гарантується збереження місця роботи (посади) і середнього заробітку.

Відповідно до абз. 3 п. 2 Порядку № 100 середньомісячна заробітна плата обчислюється виходячи з виплат за останні 2 календарні місяці роботи, що передують події, з якою пов’язана відповідна виплата. Працівникам, які пропрацювали на підприємстві, в установі, організації менше двох календарних місяців, середня заробітна плата обчислюється виходячи з виплат за фактично відпрацьований час.

До 12.12.2020 р. якщо в періоді, за який за мобілізованим працівником зберігається середній заробіток, на підприємстві підвищувалися тарифні ставки (оклади), середньоденну зарплату потрібно було відкоригувати на коефіцієнт підвищення (п. 10 Порядку №100). 

Після внесених змін до Порядку №100 після 12.12.2020 р. п. 10 Порядку виключено, відповідно не потрібно застосовувати коефіцієнт підвищення окладів у разі їх підвищення. Нараховується середній заробіток за робочі дні за графіком роботи підприємства протягом усього періоду військової служби. Середньоденну зарплату розраховують один раз, щомісячно розраховувати не потрібно. 

Виплачується середній заробіток у строки для виплати заробітної плати, установлені в колективному договорі, з урахуванням вимог ст. 115 КЗпП.

Про те, як правильно потрібно було застосувати коефіцієнт підвищення окладів ми розг-лянули на прикладі тут.

Таким чином, бухгалтеру потрібно зробити перерахунок середньої зарпати мобілізованого працівника застосувавши коефіцієнт підвищення окладів за 2 роки.

Звертаємо увагу, що ч. 7 ст. 41 КпАП встановлює адміністративну відповідальність за порушення встановлених законом гарантій та пільг працівникам, які залучаються до виконання обов’язків, передбачених Законами про військовий обов’язок і військову службу, про  мобілізаційну підготовку та мобілізацію.

Також за порушення гарантій та пільг, встановлених вищенаведеними законами встановлена відповідальність згідно із абз. 5 ст. 265 КЗпП.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Оплата праці»

  • Доплата за шкідливі умови праці: коли проводити?
    Підприємство вперше виконало атестацію робочих місць. Відповідно має бути доплата за шкідливі умови праці. Цю доплату здійснювати з якого часу: з дати актів, з першого числа наступного місяця після проведення атестації чи з початку створення вакансії? Які є нормативні джерела щодо оплати та строків доплати за шкідливі умови праці?
    13.03.20245181
  • Зарплата раз на місяць на прохання працівників
    Працівники підприємства наполягають, щоб заробітну плату їм виплачували раз на місяць у повному обсязі. Чи можна задовольнити це прохання?
    26.02.20243 5804
  • Доплати водію асенізаційної машини під час ремонту
    Водію асенізаційної машини встановлена доплата до посадового окладу за інтенсивність праці - 12% та доплата за шкідливі умови праці - 4% (за результатами атестації робочого місця). Чи нараховувати вказані доплати за дні, коли автомобіль перебуває на ремонті?
    25.01.202435
  • Простій автомобілю на кордоні: як оплачувати водію?
    Юридична особа, платник податку на загальних підставах, здійснює автоперевезення товарів. Працівник перебував у відрядженні 20днів ( в тому числі субота, неділя). Як нараховується заробітна плата за цей період (субота – авто стояло на кордоні, в неділю - водій не працював)?
    13.12.2023187
  • Компенсація при звільненні та вихідна допомога працівнику за погодинною оплатою праці
    Як визначити розмір вихідної допомоги при звільненні за скороченням та компенсацію невикористаної відпустки працівнику, який звільняється в грудні 2023 року, працює за погодинною ставкою – 40,25 грн, що менше мінімальної 40,46 грн? Нарахувань в 2023 році не було. Має 28 днів невикористаної відпустки
    04.12.20231 085