• Посилання скопійовано

Чи потрібно робити коригування фінрезультату на суму амортизації премії за ОВДП?

Підприємство придбало облігації внутрішніх державних позик з премією, запис в обліку - Дт 352 Кт 377. Амортизація премії нараховується записом - Дт 952 Кт 352. Чи підпадає ця ситуація під коригування фінрезультату (збільшення) на суму амортизації премії ОВДП згідно з пп. 141.2.1 ПКУ?

Відповідно до пп. 141.2.1 ПКУ, фінансовий результат до оподаткування збільшується:

  • на суму від’ємного фінансового результату від продажу або іншого відчуження цінних паперів, відображеного у складі фінансового результату до оподаткування звітного періоду відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності;
  • на суму від’ємного загального результату переоцінки цінних паперів (загальна сума уцінок цінних паперів перевищує загальну суму їх дооцінок за податковий (звітний) період) (крім державних цінних паперів або облігацій місцевих позик), відображеного у складі фінансового результату до оподаткування звітного періоду відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності.

По-перше, оскільки в запитанні йдеться про облігації внутрішніх державних позик, то на суму їх переоцінки фінрезультат не коригується.

По-друге, нарахування амортизації премії чи дисконту не є переоцінкою цінних паперів.

Додатково читайте тут.

 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Єгорова Юлія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Податок на прибуток»