• Посилання скопійовано

Чи впливає виплата доходів нерезиденту на застосування річного звітного періоду з податку на прибуток?

ТОВ нараховувало та сплачувало доходи нерезиденту із джерелом їх походження в Україні згідно з пп. 141.4.1 та 141.4.2 ПКУ, з якого утримувало податок на прибуток нерезидентів. На підставі пп. «в» п. 137.5 ПКУ ТОВ має право на річний звітний період з податку на прибуток підприємств. Чи правомірно ТОВ застосовує річний звітний період?

Відповідно до пп. «в» п. 137.5 ПКУ річний податковий (звітний) період встановлюється для таких платників податку на прибуток, у яких річний дохід від будь-якої діяльності (за вирахуванням непрямих податків), визначений за показниками Звіту про фінансові результати (Звіту про сукупний дохід), за попередній річний звітний (податковий) період, не перевищує 20 млн грн. При цьому до річного доходу від будь-якої діяльності (за вирахуванням непрямих податків), визначеного за показниками Звіту про фінансові результати (Звіту про сукупний дохід), включається дохід (виручка) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг), інші операційні доходи, фінансові доходи та інші доходи. Це єдина умова, за якою застосовується річний звітний період відповідно до зазначеного підпункту.

Згідно з пп. 141.4.1 ПКУ доходи, отримані нерезидентом із джерелом їх походження з України, оподатковуються в порядку і за ставками, визначеними ст. 141 ПКУ.

Вибір звітного періоду платника податку на прибуток не залежить від того, чи здійснював він виплату доходів нерезидентам, чи ні. 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Єгорова Юлія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Податок на прибуток»