• Посилання скопійовано

Визначаємо звітний період та ознаку у формі №1ДФ щодо нарахування премії

Працівника звільнено з підприємства (21.11.2016 р.). У грудні зазначеній особі нараховано премію за відпрацьований час. В якому звітному періоді та за якою ознакою відобразити у формі №1ДФ нараховану премію? Чи потрібно буде ще раз проставляти в цій формі дату звільнення працівника?

Базою оподаткування податком на доходи фізичних осіб є загальний оподатковуваний дохід з урахуванням особливостей, визначених розділом IV Податкового кодексу.

Загальний оподатковуваний дохід — будь-який дохід, який підлягає оподаткуванню, нарахований (виплачений, наданий) на користь платника податку протягом звітного податкового періоду.

При цьому загальний місячний оподатковуваний дохід складається із суми оподатковуваних доходів, нарахованих (виплачених, наданих) протягом такого звітного податкового місяця (пп. 164.1.2. п. 164.1 ст. 164 Податкового кодексу).

Тобто в даному випадку нараховані доходи у вигляді премії зазначеної фізичної особи оподатковуються у грудні за діючою ставкою (18 %).

При цьому у зв’язку з тим, що на час виплати доходу (премії) цю фізичну особу вже звільнено, то вона не є найманим працівником цього підприємства.

Отже, премія, нарахована звільненому працівнику у грудні, відображається у формі № 1ДФ за ІV квартал 2016 р. за ознакою «127». Дату звільнення у звітності цього періоду відображати не потрібно.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «ПДФО»