• Посилання скопійовано

Отримання статусу критично важливого підприємства

Підприємство підписало договір з військовою частиною. Чи може воно через "Дію" подати списки на бронювання працівників? Чи бронюються автоматично новоприйняті працівники, чи щоразу треба подавати списки через Портал "Дія"?

Статус критично важливого підприємства для забезпечення потреб ЗСУ

Відповідно до п. 9  Критеріїв від 27 січня 2023 р. №76, критично важливими для забезпечення потреб Збройних Сил, підприємствами, можуть бути визначені:

  1. підприємства, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг на платній та/або безоплатній основі, необхідних для забезпечення потреб Збройних Сил, включені до переліку, затвердженого Міноборони;
  2. підприємства, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб військових формувань (крім Збройних Сил), утворених відповідно до законів України;
  3. юридичні особи приватного права, установчі документи яких визначають благодійну діяльність в одній чи кількох сферах, визначених Законом України від 5 липня 2012 р. №5073-VI “Про благодійну діяльність та благодійні організації;
  4. підприємства, що здійснюють підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації зовнішніх пілотів (операторів) безпілотних роботизованих систем та зовнішніх екіпажів безпілотних роботизованих систем;
  5.  підприємства, що здійснюють підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації з радіоелектронної боротьби в інтересах сил безпеки та оборони України;
  6. підприємства, що здійснюють підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації з тактичної медицини в інтересах сил безпеки та оборони України, критерії щодо яких визначені наказом Міноборони.

З метою визначення підприємств, критично важливими для забезпечення потреб Збройних Сил, та включення їх до переліку такі підприємства звертаються до відповідних органів. До звернення мають додаватися додаються відповідні обґрунтування (п. 13 Критеріїв від 27 січня 2023 р. №76).

Органи, до яких надійшло звернення підприємства, зобов’язані у строк не більш як 10 робочих днів з дня його отримання розглянути його та за результатами розгляду прийняти одне з рішень:

  1. про визначення підприємства, критично важливими для забезпечення потреб Збройних Сил, і включення його до переліку;
  2. про відмову у визначенні підприємства, критично важливими для забезпечення потреб Збройних Сил.

Статус критично важливих для забезпечення потреб Збройних Сил підприємства набувають одночасно з дня включення їх до переліків затверджених Міноборони, центральними органами виконавчої влади чи СБУ.

Отже, для того, щоб забронювати працівників через Портал Дія, недостатньо лише укладення договору з військовою частиною. Необхідно ще пройти процедуру отримання статусу критично важливого підприємства і лише тоді буде можливість бронювати працівників.

 

Отримання статусу критично важливого підприємства для функціонування економіки

Визначення підприємства, критично важливими для функціонування економіки здійснюється за такими критеріями – п. 2 Критеріїв від 27 січня 2023 р. №76:

1) загальна сума сплачених податків, та сума сплаченого ЄСВ протягом звітного податкового року перевищує еквівалент 1,5 млн. євро, визначений за середньозваженим офіційним курсом НБУ за той самий період, що підтверджується довідкою контролюючого органу. Сюди не враховуються митні платежі;

2) сума надходжень в іноземній валюті за звітний податковий рік перевищує еквівалент 32 млн. євро, ( крім кредитів і позик);

3) підприємство має стратегічне значення для економіки і безпеки держави відповідно до переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 4 березня 2015 р. №83;

4) підприємство має важливе значення для галузі національної економіки чи забезпечення потреб територіальної громади;

5) відсутність заборгованості із сплати ЄСВ;

6) розмір середньої заробітної плати працівників за останній календарний квартал становить не менше розміру середньої заробітної плати у регіоні за IV квартал 2021 р. (відповідно до даних Держстату);

7) підприємство є резидентом Дія. Сіті.

Підставою для прийняття рішення про визначення підприємства, критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період є відповідність трьом або більше вищезазначених критеріїв.

Визначення підприємства, критично важливими для функціонування економіки здійснюється центральним органом виконавчої влади, іншим державним органом, органом державного управління.

З метою визначення підприємства, критично важливими для функціонування таке підприємство, у разі відповідності критеріям та порядку, звертається до центрального органу виконавчої влади, іншого державного органу, органу державного управління, юрисдикція якого поширюється на всю територію України (за сферою управління чи галуззю національної економіки), тощо.

До звернення додаються копії підтвердних документів, а також інформація про подання підприємством, податкової звітності за останній календарний квартал, що підтверджується:

  1. копією податкової декларації з відмітками (штампами) контролюючого органу, який отримав податкову декларацію, із зазначенням дати її отримання;
  2. або квитанцією про прийняття податкової декларації у разі її подання засобами електронного зв’язку;
  3. або квитанцією контролюючого органу, на який покладено функції щодо перевірки та прийняття пакета звітних документів платників податків;
  4. або поштовим повідомленням з відміткою про вручення контролюючому органу у разі надсилання податкової декларації поштою.

Що стосується «автоматичного» бронювання новоприйнятих працівників, то нажаль, воно не передбачене нормами чинного законодавства. Тому необхідно щоразу подавати списки до бронювання через Портал Дія.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 116 грн/міс

Передплатити

Автор: Галина Казначей

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»

  • Випробувальний строк для працівника у ФОП на ЄП ІІ групи
    Чи може ФОП на ЄП ІІ групи найняти на роботу працівника із випробувальним строком та як це оформити? Якщо після закінчення випробувального терміну працівник не підходить, як правильно його звільнити? Як правильно зробити запис в трудовій книжці на прийом та звільнення? Якщо працівнику не підходить робота, він звільняється за ст. 38 КЗпП за власним бажанням?
    11.09.2024529
  • Дата виписування паперового лікарняного листка та хто підписує
    Працівнику виписали паперовий лікарняний лист на через неможливість створити е-лікарняний внаслідок технічних проблем з передачею електронного медичного висновку про тимчасову непрацездатність через сім днів після звернення. Дата звернення 06.08.2024, р. дата виписки лікарняного 06.08.2024 р. Якою датою повинен був бути виписаний лікарняний: датою звернення 06.08.2024 р. чи датою, коли виданий лікарняний паперовий, тобто 13.08.2024 р.?
    09.09.202430
  • Додаткова відпустка за роботу за комп’ютером
    Який буде розрахунковий період для нарахування додаткової відпустки, яка надається в кількості 4 к.д. за роботу з комп’ютером, якщо ця відпустка надається за 2023 рік у вересні 2024 року?
    06.09.20241 553
  • Відпустка без збереження зарплати більше 15 к.д. та її відображення в єдиній звітності
    Працівник весь місяць перебував у відпустці без збереження зарплати. Чи потрібно його відображати у Додатку 1 єдиної звітності? Чи потрібно сплачувати за нього ЄСВ у розмірі 22% від МЗП? Чи повинен такий працівник включатись до рядків 101, 104 та 105? Як правильно оформити відпустку без збереження зарплати тривалістю більше ніж 15 к.днів, за якою статтею КЗпП?
    06.09.20241 095
  • Чи включати до розрахунку відпускних оплату простою у розмірі 2/3 окладу (тарифної ставки)?
    Працівник йде в відпустку з 02.09.2024 р. на 97 к.днів. Розрахунковий період вересень 2023 – серпень 2024 рр., весь цей період він був в простої з оплатою 2/3 посадового окладу, але в грудні 2023 р. наказом був скасований простій на 3 дні. Як розрахувати відпускні з урахуванням оплати в грудні?
    05.09.202456