• Посилання скопійовано

Колдоговір у ФОПа: чи потрібно мати?

Чи обов'язково має бути у ФОПА колективний договір, якщо є наймані працівники?

Нагадаємо, що 25 травня 2022 р. Президент підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав працівників» №2253-ІХ, який був опублікований в «Голосі України», яким зобов’язали ФОпа, який використовує найману працю, укладати колективні договори  на рівні з юрособами. Закон набрав чинності 27.05.2022 р.

Законом передбачається:

  • укладення колективного договору фізичними особами, які використовують найману працю (ст. 11 КЗпП);
  • обов’язок роботодавця ознайомлювати працівника з текстом колективного договору, змінами і доповненнями до нього, обов’язок сторін забезпечити безперешкодний доступ до тексту договору, можливість його копіювання, обов’язок сторін колективної угоди інформувати про її укладення та внесення до неї змін безпосередньо заінтересованих у цьому суб’єктів (ст. 9 Закону про колективні договори);
  • встановити штраф за ненадання інформації працівнику про укладення колективного договору та внесення до нього змін у розмірі від 3 до 10 н.м.д.г. (від 51 грн до 170 грн) та дисциплінарну відповідальність;
  • укладається за ініціативою однієї із сторін (ст. 17 КЗпП).

Отже, враховуючи зміни, колективний договір у підприємця, який використовує найману працю має бути. Якщо у ФОПа колдоговору немає, проте, одна із сторін ініціює його укладення – він має бути укладений. Відповідно в подальшому при прийнятті працівників на роботу ФОП-роботодавець повинен ознайомлювати їх з текстом колективного договору. Якщо жодна зі сторін не висловила ініціативи, ніхто не може примусити сторони укласти такий колдоговір. 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»

  • Період для обчислення відпускних у 2024 році
    У березні 2024 року працівник йде у відпустку за попередні роки (не звільняється), використовуючи дні, набуті до 2023 року. Як при розрахунку обчислювати середню зарплату: за останні 12 місяців чи з виплат, нарахованих у 2023 році (з 01.01.23 по 31.12.23 рр.)?
    15.03.20241 753
  • Компенсація працівнику вартості спецодягу
    Працівник підприємства 2 березня 2024 року придбав за власний кошт спецодяг для себе (медичний костюм). Чек ПРРО надав в бухгалтерію 12 березня 2024 року. Чи може підприємство відшкодувати працівнику кошти на придбання одягу і в який термін? Які документи треба оформлювати?
    15.03.2024266
  • Право батьків на податкову знижку на навчання дитини
    Чи має право мати (за контрактом – платник за навчання) на податкову знижку за навчання сина, студента денної форми, який у 2023 році почав офіційно працювати та отримувати зарплату за неповний робочий день, у 2023 році зареєстрований ФОПом та отримує дохід від підприємницької діяльності?
    14.03.202453
  • Робота за графіком 2/2: табелювання та зарплата
    Магазин працює з 9:00 до 19:00. Працівники працюють по змінах (два дні через два). Оклад - 7100 грн. За яким графіком треба працювати, щоб зарплата становила 7100 грн? Чи потрібно робити кожного місяця графік змінності? Що прописати в трудовому договорі?
    13.03.202487
  • Чи можна встановити водіям ненормований робочий день?
    На підприємстві працюють водії, які здійснюють вантажні перевезення по Україні та за кордоном. Чи можна встановити їм ненормований робочий день? Як в такому випадку оплачувати їх працю? Чи будуть додаткові відпустки тощо? Якщо водій не має змоги щодня повертатися до місця роботи, чи буде службова поїздка вважатися відрядженням?
    11.03.202487