• Посилання скопійовано

Премія за добросовісне виконання обов'язків у розрахунковому періоді для відпускних

Працівник підприємства йде у відпустку з 20.09.2021р. У розрахунковому періоді він двічі отримував премію за добросовісне виконання своїх обов'язків (у жовтні 2020 р. та у лютому 2021 р.). Чи включали таку премію при розрахунку відпускних з 04.09.2021 р. у зв’язку зі змінами до Порядку №100, де додано пп. "о" п. 4?

Перелік доходів працівників, які враховуються або не враховуються під час розрахунку середньої зарплати за Порядком №100, з 4 вересня 2021 р. знову зазнав змін. 

Відтак, розширено перелік виплат, передбачений п. 4 Порядку №100, які не враховуються при розрахунку середньої зарплати не враховуються, а саме додано: 

  • виплати, пов'язані з святковими та ювілейними датами, днем народження, за довголітню і бездоганну трудову діяльність, активну громадську роботу тощо (пп. "и" п. 4 Порядку №100);
  • грошова винагорода за сумлінну працю та зразкове виконання службових обов’язків (пп. "о" п. 4 Порядку №100).

Давайте розбиремося, що ж це за грошова винагорода за сумлінну працю та зразкове виконання службових обов’язків. 

Так, відповідно до ст. 57 Закону про освіту грошова винагорода за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків передбачена для вчителів та є щорічною винагородою.

Оскільки в запитанні мова йде про премію за добросовісне виконання службових обов’язків, то така премія не передбачена п. 4 Порядку № 100, тому має враховуватися при розрахунку середньої зарплати.

 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»