• Посилання скопійовано

Премія за добросовісне виконання своїх обов'язків у розрахунковому періоді

Працівник йде у відпустку, за попередні 12 місяців були 4 премії за добросовісне виконання своїх обов'язків. На підприємстві в колективному договорі в розділі "Оплата праці" є пункт: "При наявності коштів, преміювати працівників за добросовісне виконання своїх посадових обов'язків". Чи потрібно включати ці премії до розрахунку відпускних?

Перелік доходів працівників, які враховуються або не враховуються під час розрахунку середньої зарплати за Порядком №100, зазнав змін. 

Відтак, п. 3 Порядку №100 тепер говорить, що при обчисленні середньої заробітної плати враховуються всі суми нарахованої заробітної плати згідно з законодавством та умовами трудового договору, крім визначених у п. 4 цього Порядку.

Оскільки премія за добросовісне виконання своїх посадових обов'язків не передбачена п. 4 Порядку №100, то вона враховуються при розрахунку середньої зарплати. Такі премії, відносяться до тих місяців, за який вони нараховані.

Отже, при обчисленні середньої заробітної плати премії працівникам за добросовісне виконання своїх посадових обов'язків нараховані і виплачені в одному місяці, тобто, наприклад, у жовтні за жовтень, у листопаді за листопад, то вони відноситимуться до жовтня та листопада відповідно.

У випадку, якщо при обчисленні середньої заробітної плати премія за добросовісне виконання своїх посадових обов'язків за жовтень, нарахована та виплачена у листопаді, то її потрібно віднести до жовтня, а премію за листопад, яка буде нарахована і виплачена у грудні, до листопада.

 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»