• Посилання скопійовано

Гарантії для працівника призваного на військову службу

Бюджетна установа (школа) отримала повідомлення про те, що працівника призвано на військову службу за призовом офіцерського складу. Який порядок відшкодування витрат на мобілізовану особу?Що саме може бути відшкодовано? Які дії від установи потрібно зробити, щоб отримати відшкодування?

За працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, фермерському господарстві, сільськогосподарському виробничому кооперативі, незалежно від підпорядкування та форми власності і у фізосіб - підприємців, у яких вони працювали на час призову. Таким працівникам здійснюється виплата грошового забезпечення за рахунок коштів Держбюджету України відповідно до Закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" (ст.119 КЗпП).

Середній заробіток працівнику призваному на військову службу обчислюється за Порядком №100. 

На разі середній заробіток, що виплачений  роботодавцем працівнику на час призову на військову службу, не відшкодовуються з бюджету.

Про коригування середнього заробітку працівника читайте тут>> 

Про те, чи вноситься запис про військову службу до трудової книжки мобілізованому працівнику, ми писали тут>> 

Про особливості нарахування середнього заробітку мобілізованим працівникам читайте тут>> 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Галина Казначей

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»