• Посилання скопійовано

Подання декларації з податку на прибуток у разі отримання збитків за І квартал - це право, а не обов'язок

Підприємство, яке сплачує щомісячні авансові внески, в І кварталі 2013 р. отримало збитки. Чи повинне таке підприємство в обов’язковому порядку подавати декларацію з податку на прибуток за цей період?

Ні, такого обов’язку Податковим кодексом не передбачено.

Пунктом 57.1 ст. 57 цього Кодексу встановлено, що у разі якщо платник податку, який сплачує авансовий внесок, за підсумками І кварталу звітного (податкового) року не отримав прибуток або отримав збиток, він має право подати податкову декларацію та фінансову звітність за І квартал. Такий платник податку не здійснює авансових внесків у ІІ — ІV кварталах звітного (податкового) року, а податкові зобов’язання визначає на підставі податкової декларації за підсумками першого півріччя, трьох кварталів та року, яка подається до територіального органу Міндоходів України в порядку, передбаченому цим Кодексом.


У разі якщо платник податку вирішує не подавати декларацію з податку на прибуток за цей період, то він зобов’язаний продовжити сплачувати авансові внески.

У разі отримання збитків за підсумками І кварталу звітного (податкового) року п. 57.1 ст. 57 Податкового кодексу передбачено право, а не обов’язок платника податку подавати декларацію з податку на прибуток.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Джерело: ДПІ у Голосіївському районі м. Києва ДПС

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Податок на прибуток»