• Посилання скопійовано

Як заповнити рядок 2300 у звіті за формою №2-м?

У 2017 р. мікропідприємство отримало збиток у сумі 110,3 тис. грн. У 2018 р. було отримано прибуток, а збиток попереднього року потрапив до рядка 03 РІ декларації. Яка сума зазначається у рядку 2300 звіту за формою №2-м: із врахуванням від’ємного значення 2017 р. чи без?

Відповідно до п. 3 Розділу ІІ П(С)БО 25 у звіті про фінрезультати наводиться інформація про доходи, витрати, прибутки і збитки від діяльності підприємства за звітний період.

У статті «Фінансовий результат до оподаткування» відображається різниця між чистими доходами та витратами підприємства.

У статті «Податок на прибуток» відображається сума податку на прибуток, яка визначається в розмірі податку на прибуток за звітний період.

Тут варто зазначити, що у фінзвітності обчислення суми податку на прибуток не здійснюється, оскільки податок на прибуток обчислюється за правилами п. 134.1.1 ПКУ, зокрема, в декларації з податку на прибуток підприємства. Так, за п. 134.1.1 ПКУ об’єкт оподаткування податком на прибуток визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінрезультату до оподаткування (прибутку або збитку), визначеного у фінзвітності підприємства відповідно до НП(С)БО або МСФЗ, на різниці, які виникають відповідно до положень ПКУ.

При цьому, фінрезультат, який обчислюється у фінзвітності зазначається без врахування таких коригувань (в тому числі і від’ємного значення попереднього періоду).

Отже, розраховувати суму податку на прибуток у рядку 2300 шляхом множення рядку 2290 на 18% є неправильним (і П(С)БО 25 такий порядок не передбачається). У рядок 2300 потрапить обчислена сума з декларації з податку на прибуток з рядка 06 «Податок на прибуток» - в даному випадку - це буде сума 44.9 тис. грн.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Податок на прибуток»