• Посилання скопійовано

Відображення в реєстрі податкових накладних витрат на оренду у фізособи-непідприємця

Чи потрібно в Реєстрі виданих та отриманих податкових накладних відображати витрати на оренду у фізособи - непідприємця? Якщо так, то як це правильно зробити? Яку суму відображати - з ПДФО чи без?

Згідно п. 1.4 р. IV Порядку ведення реєстру виданих та отриманих податкових накладних, затверджений наказом Мінфіну України від 17.12.2012 р. №1340, облік придбаних товарів/послуг на митній території України в осіб, які не зареєстровані як платники податку на додану вартість (а це зокрема і звичайні фізособи), ведеться на підставі документів, що засвідчують постачання таких товарів/послуг.


Для позначення документа, який засвідчує придбання товарів послуг в неплатника ПДВ п. 2.4 р. IV Порядку №1340 призначено спеціальне позначення «НП» - документ, що засвідчує придбання товарів/послуг на митній території України в осіб, які не зареєстровані як платники ПДВ. Таким документом у вашому випадку буде акт виконаних робіт (наданих послуг). 

Щодо деяких особливостей заповнення розділу ІІ Реєстру ПН:

 - в графі 2 вказується дата отримання документа; 

 - в графах 3 та 4 вказуються відповідні реквізити документа; 

 - в графі 5 „вид документа” проставляється позначення „НП”;

 - в графі 6 „найменування (П. І. Б. - для фізичної особи - підприємця)” вказується прізвище, ім’я, по батькові - для фізичної особи постачальника.

 - в графі 7 „індивідуальний податковий номер” відображається умовний ІПН ”400000000000” (згідно п. 2.6 р. IV Порядку №1340);

Графи 8, 9, 11, 13 та 15 р. ІІ Реєстру ПН заповнюються в загальному порядку, зокрема там зазначається сума оплати за оренду з врахуванням податку на доходи (адже його утримують з виплачуваного фізособі доходу). 

А от в графах 10, 12, 14 та 16 проставляється „0”.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 116 грн/міс

Передплатити

Автор: Рорат Василий

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «ПДВ»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь