• Посилання скопійовано

Якщо подарунок коштує більше 8% прожиткового мінімуму, розмір перевищення – додаткове благо для профспілки

Профспілка видала дитячі подарунки вартісттю 200 грн, це перевищує 8% прожиткого мінімуму. Як бути в такому випадку?

Ст. 3 Закону №2117 встановлено, що до сукупного доходу для оподатковування ПДФО не включається вартість дитячого подарунку, розмір якої встановлено цим же Законом та складає 8% прожиткового мінімуму для працездатної особи, встановленого законом на 1 січня звітного податкового року.

У разі якщо вартість подарунка перевищує 8% прожиткового мінімуму, розмір перевищення є додатковим благом для члена профспілки. У такому разі профспілка повиннна утримати з такої суми ПДФО в розмірі 15 (20)% (п. 167.1 ПКУ) з бази оподаткування із застосуванням натурального коефіцієнта, передбаченої п. 164.5 ПКУ. У податковому розрахунку по ф. № 1ДФ додаткове благо відображається з ознакою доходу «126». З суми перевищення також слід утримати й військовий збір. ЄСВ утримувати та нараховувати не потрібно, оскільки подарунки включені до Переліку видів виплат, що здійснюються за рахунок коштів роботодавців, на які не нараховується ЄСВ, затвердженого поставою КМУ від 22.12.2010 р. № 1170.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «ПДФО»