• Посилання скопійовано

Кошти, отримані від надання приміщення в оренду, оподатковуються ПДФО

Неприбуткова організація здає в оренду приміщення. Кошти, отримані від цієї операції, використовуються на цілі, передбачені статутом. Чи підлягають такі кошти оподаткуванню податком на прибуток?

Перелік доходів неприбуткових організацій, які звільняються від оподаткування, наведено у пунктах 157.2-157.9 ст.157 Податкового кодексу України. Якщо неприбуткова організація отримує дохід з джерел інших, ніж визначені в зазначених пунктах Податкового кодексу, вона зобов’язана сплатити податок на прибуток, який визначається як сума доходів, отриманих з таких інших джерел, зменшена на суму витрат, пов`язаних з отриманням таких доходів. При цьому сума витрат не може перевищувати суми таких доходів (п.157.11 ст.157 ПКУ).


 

Отже, кошти, отримані неприбутковою організацією від надання приміщення в оренду, підлягають оподаткуванню податком на прибуток на загальних підставах.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Джерело: ГУ ДФС у Львівській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «ПДФО»