• Посилання скопійовано

Заповнення декларації про майновий стан і доходи і додатка КІК, якщо фінзвітність з нульовими показниками

Як заповнити декларацію про майновий стан і доходи та додатки КІК, якщо фінзвітність за 2022 і 2023 роки з нульовими показниками?

Оскільки фінзвітність з нульовими показниками, тобто, річний дохід КІК менше 2 млн. євро, то звіт по КІК подається, але немає обов’язку розраховувати скоригований прибуток КІК і сплачувати з цього прибутку податок.Детальніше про це можна почитати тут, тут.

 

Але чи слід подавати додаток КІК до декларації, якщо фінзвітність нульова?

Згідно з пп. 170.13.1 ПКУ платник податку – резидент, що визнається контролюючою особою щодо КІК, зобов’язаний визначити частину прибутку КІК відповідно до положень ст. 39-2 ПКУ та включити її до загального оподатковуваного доходу, що відображається в Декларації та оподатковується за ставкою, визначеною пп. 167.1 ПКУ (18%).

Підпунктом 39-2.4.1 ПКУ визначено перелік умов, у разі додержання яких скоригований прибуток КІК не підлягає включенню, зокрема, до загального оподатковуваного доходу.

Водночас, незалежно від виконання умов, передбачених пп. 39-2.4.2 ПКУ, скоригований прибуток КІК не підлягає включенню до загального оподатковуваного доходу, не є об’єктом оподаткування податком на прибуток підприємств контролюючої особи у разі, якщо загальний сукупний дохід усіх КІК однієї контролюючої особи із всіх джерел за даними фінансової звітності не перевищує еквівалент 2 мільйони євро на кінець звітного періоду.

Тож оскільки скоригований прибуток КІК в розглядуваній ситуації не включається до оподатковуваного доходу, то, на наш погляд, подавати додаток КІК до декларації за заповнювати рядок 10.14 декларації не потрібно.

Таку саму думку читаємо в консультації ДПС у Запорізькій області тут.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Олександр Золотухін

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «ПДФО»