• Посилання скопійовано

Оподаткування подарункових сертифікатів та новорічних подарунків для працівників від профспілки

Чи оподатковуються ПДФО та ВЗ подарункові сертифікати та новорічні подарунки, які придбані профспілковою організацією для працівників підприємства? Чи необхідно їх відобразити в єдиній звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ?

Якщо профспілка при закупівлі новорічних подарунків та подарункових сертифікатів сама закуповує та сама вручає подарунки працівникам (членам профспілки), то варто користуватися пп. 165.1.47 ПКУ та пп. 169.4.1 ПКУ стосовно їх оподаткування. Згідно вказаних пунктів, неоподатковувана вартість подарунку для  одно працівника сукупно за рік не повинна перевищувати суму: якщо мова йде про 2023 рік – 3760,00 грн, якщо вже про 2024 рік, - то це 4240,00 грн.

При такому даруванні ЄСВ не виникає, як і не виникає ПДВ.

Профспілка відображає видані подарунки у додатку 4ДФ єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ у графах 3а та 3 за ознакою доходу «194». В додатку 1 єдиної звітності подарунки не відображаються, оскільки на їх вартість не нараховується ЄСВ.

 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «ПДФО»