• Посилання скопійовано

Податок на землю для «єдинника» при наданні в оренду частини нерухомості

Підприємство - платник ЄП має у власності і на балансі будівлю, частину з якої надає в оренду. Як потрібно в цьому разі сплачувати податок на землю, починаючи з 01.07.2020 року?

Відповідно до пп. 4 пп. 297.1 ПКУ (в редакції, яка діє з 01.07.2020 р.), платники ЄП звільняються від обов'язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з земельного податку за земельні ділянки, що використовуються платниками єдиного податку першої - третьої груп для провадження господарської діяльності, крім діяльності з надання земельних ділянок та/або нерухомого майна, що знаходиться на таких земельних ділянках, в оренду (найм, позичку).

Відповідно до пп. 284.3 ПКУ, якщо платники податку, які користуються пільгами з цього податку, надають в оренду земельні ділянки, окремі будівлі, споруди або їх частини, податок за такі земельні ділянки та земельні ділянки під такими будівлями (їх частинами) сплачується на загальних підставах з урахуванням прибудинкової території.

З наведених норм ПКУ можемо зробити висновок, що якщо навіть частина нерухомості здається в оренду, податок варто сплачувати із всієї ділянки, а не із частини ділянки.

Разом з тим консультацій податкової з цього питання поки що немає. Отже, думка податкової невідома. Тому платник може отримати з цього питання індивідуальну податкову консультацію.

 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Олександр Золотухін

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Інші податки»