• Посилання скопійовано

Помилково отримані кошти не є доходом фізособи-«загальника»

Підприємець отримав на розрахунковий рахунок помилково перераховані кошти та хоче їх повернути. Чи включаються вони до доходу такого суб’єкта господарювання?

Підпунктом 177.1 ПКУ визначено, що оподаткуванню підлягають доходи фізичних осіб – підприємців, які отримані протягом календарного року від провадження господарської діяльності. При цьому, відповідно до п. 177.2 ПКУ, об’єктом оподаткування є чистий оподатковуваний дохід.

Тобто оподатковується різниця між загальним оподатковуваним доходом (виручкою у грошовій та негрошовій формі) i документально підтвердженими витратами, пов’язаними з даною господарською діяльністю.

В ситуації, коли підприємець отримує на  розрахунковий рахунок помилково перераховані кошти та здійснює їх повернення, то такі суми не включаються до складу доходу суб’єкта господарювання.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «ФОП на загальній системі»