• Посилання скопійовано

Як написати заяву на відпустку на період карантину?

Як написати працівнику заяву на продовження карантину із зазначенням періоду «До кінця карантину»? Чи потрібно обов’язково продовжувати на певний період, вказаний у постановах?

Питання надання відпустки без збереження заробітної плати  регулюється Законом «Про відпустки»  та КЗпП. Зокрема, про відпустку без збереження зарплати на період карантину зазначається у ч. 3 ст. 26 Закону про відпустки

Як зазначає Держпраці у Миколаївській області, відпустка без збереження заробітної плати надається працівникові на підставі письмової заяви. У ній мають бути зазначені:

1) причина, з якої працівник просить надати неоплачувану відпустку;

2) дата початку відпустки;

3) тривалість відпустки.

Після розгляду заяви видається наказ (розпорядження) про надання відпустки за свій рахунок.

Таку відпустку не продовжують на кількість святкових і неробочих днів, що припадають на неї.

Відпустку без збереження заробітної плати надають, як правило, у зв’язку з якими-небудь подіями в житті працівника. При цьому перш за все необхідно бажання працівника піти в таку відпустку. В жодному разі не можна відправляти у відпустку «за свій рахунок» примусово без згоди працівника.

Отже, на нашу думку, працівнику слід писати  заяви із зазначенням дати початку відпустки та тривалість відпустки на певний період, вказаний у постановах.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Галина Казначей

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»