• Посилання скопійовано

Працівник надав посвідчення про відрядження через три місяці після нього: чи можна відшкодувати витрати?

Працівник був у відрядженні до 24.05.2019 р. Наказ, направлення на курси підготовки та посвідчення про їх закінчення працівник надав в бухгалтерію 25.05.2019 р., а посвідчення про відрядження - 02.09.2019 р. Чи можна відмовити працівнику у компенсації витрат на відрядження?

Такий документ, як посвідчення про відрядження, скасовано ще у 2011 році.  Відповідно, вимога щодо його пред’явлення є незаконною.

Витрати працівника на відрядження відшкодовуються такому працівнику за умови подання ним Звіту про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт (авансовий звіт) та за умови затвердження такого звіту керівником підприємства.

Норми пп. 170.9 ПКУ регулюють оподаткування коштів, виданих працівнику на відрядження. Зокрема, неоподатковувана сума добових витрат визначається в разі відрядження у межах України згідно з наказом про відрядження та відповідними первинними документами. За умовами запитання, всі ці документи були надані в бухгалтерію вчасно.

Таким чином, за наявності затвердженого авансового звіту, наказу на відрядження та інших документів, що свідчать про перебування працівника у відрядженні, такому працівнику потрібно відшкодувати його витрати на відрядження. Вимога щодо надання посвідчення про відрядження є незаконною. Відповідно, факт надання посвідчення про відрядження через три місяці після повернення з відрядження на компенсацію витрат на таке відрядження абсолютно не впливає.

 

 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Єгорова Юлія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»