• Посилання скопійовано

Доплата заступнику директора за виконання роботи директора, який знаходиться у відпустці

Директор йде у відпустку. Усі повноваження на час відпустки передає штатному заступнику. Чи обов'язково проводити доплату заступнику за виконання обов`язків та яка відповідальність в разі її ненадання?

Доплата за виконання роботи тимчасово вiдсутнього у зв'язку iз хворобою, вiдпусткою, вiдрядженням тощо працiвника встановлюється в розмiрi, передбаченому в колективному договорi.

Водночас, якщо на працiвника покладено виконання обов'язкiв тимчасово вiдсутнього керiвника, то Порядок оформлення та оплати працi тимчасового замiсництва регулюється Роз'ясненням Держкомпрацi СРСР i Секретарiату ВЦРПС №30/39  (зi змiнами та доповненнями, внесеними постановою  № 521/30-18). Цi нормативнi акти законодавства СРСР є чинними на територiї України вiдповiдно до постанови ВРУ №1545.

Як правило, кандидатуру працiвника, на якого буде покладено функцiю виконання обов'язкiв тимчасово вiдсутнього працiвника, якщо немає штатного заступника чи працiвника, який згiдно iз посадовою (робочою) iнструкцiєю на час вiдсутностi iншого працiвника має виконувати його функцiї, подає керiвник пiдроздiлу.

Працiвниковi, який замiщує, виплачується рiзниця мiж фактичним окладом i посадовим окладом працiвника, якого вiн замiщує.

Штатним заступникам та працiвникам, на яких згiдно iз посадовою (робочою) iнструкцiєю покладено обов'язки тимчасово вiдсутнього працiвника, доплата, як правило, не проводиться.

***

Читайте також:

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Галина Казначей

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»