• Посилання скопійовано

Директор не йде у декретну відпустку: як бути з оформленням?

Директор підприємства вагітна й найближчим часом має народжувати, але користуватися правом на відпустку у зв'язку з вагітністю та пологами не буде, оскільки буде працювати. Які в такому випадку належать виплати директору? Якими документами слід оформлювати таку ситуацію?

Згідно зі ст. 25 Закону про соціальне страхування допомога по вагітності та пологах надається застрахованій особі у формі матеріального забезпечення, яке компенсує втрату заробітної плати (доходу) за період відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами.

Але в даному випадку, оскільки директор не буде користуватися відпусткою з вагітності та пологах, а працюватиме, то й відповідно вона буде отримувати заробітну плату за виконану роботу згідно з ст. 94 КЗпП. Заробітна плата - це винагорода, обчислена, як правило, у грошовому виразі, яку власник або уповноважений ним орган виплачує працівникові за виконану ним роботу.

Отже, якщо листок непрацездатності не надається й директор продовжує працювати, то їй виплачується лише заробітна плата. При цьому додаткових документів оформлювати не потрібно.

 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Галина Казначей

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»