• Посилання скопійовано

На підприємстві один працівник - директор: чи можна йому не нараховувати зарплату?

З початку діяльності на підприємстві є єдиний працівник (директор - засновник). Підприємство тимчасово припинило роботу та не здійснює діяльності. Чи можна в такому випадку не нараховувати зарплату та ЄСВ, не звільняючи при цьому директора?

Згідно з ст. 30 Закону про оплату праці роботодавець зобов'язаний забезпечити достовірний облік виконуваної працівником роботи і бухоблік витрат на оплату праці у встановленому порядку. Суди  використовують  цю  норму закону для прийняття рішень (зокрема, див. рішення у справі №П/811/820/17 від 21 червня 2017 р.).

У згадананій справі підприємство не здійснювало господарської діяльності, але у штаті був директор, який одночасно є засновником. За наслідками перевірки Держпраці було накладено штраф за ст. 265 КЗпП. Підприємство звернулося до суду із позовом про визнання рішення протиправним та скасування постанови про накладення штрафу, проте суд відмовив у задоволенні позову.

Отже,  у випадку нездійснення діяльності, як наслідок без факту отримання прибутку, підприємство  все одно повинно нараховувати зарплату та сплачувати «зарплатні податки», оскільки в штаті є працівник.

Але відповідно до ст. 65 ГКУ управління підприємством здійснюється власником або призначеним керівником. Керівник підприємства є посадовою особою підприємства. Статутом підприємства посадовими особами можуть бути визнані й інші особи.

Враховуючи, що підприємство не здійснює діяльності, потрібно призначити керівником підприємства його власника. Саме ця особа буде відповідальною за ведення бухобліку. Оформити відповідне рішення (протокол) загальних зборів засновників, а якщо власник один — розпорядження. У ньому має бути пункт про те, що на засновника покладаються функції з управління діяльністю підприємства на період, поки посада директора залишається вакантною. У цьому випадку трудові відносини відсутні, відповідно, нараховувати зарплату та сплачувати з неї податки не потрібно.

***

Читайте також:

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Степанов Михаил

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Оплата праці»

  • Доплата за шкідливі умови праці: коли проводити?
    Підприємство вперше виконало атестацію робочих місць. Відповідно має бути доплата за шкідливі умови праці. Цю доплату здійснювати з якого часу: з дати актів, з першого числа наступного місяця після проведення атестації чи з початку створення вакансії? Які є нормативні джерела щодо оплати та строків доплати за шкідливі умови праці?
    13.03.20244401
  • Зарплата раз на місяць на прохання працівників
    Працівники підприємства наполягають, щоб заробітну плату їм виплачували раз на місяць у повному обсязі. Чи можна задовольнити це прохання?
    26.02.20243 4954
  • Доплати водію асенізаційної машини під час ремонту
    Водію асенізаційної машини встановлена доплата до посадового окладу за інтенсивність праці - 12% та доплата за шкідливі умови праці - 4% (за результатами атестації робочого місця). Чи нараховувати вказані доплати за дні, коли автомобіль перебуває на ремонті?
    25.01.202435
  • Простій автомобілю на кордоні: як оплачувати водію?
    Юридична особа, платник податку на загальних підставах, здійснює автоперевезення товарів. Працівник перебував у відрядженні 20днів ( в тому числі субота, неділя). Як нараховується заробітна плата за цей період (субота – авто стояло на кордоні, в неділю - водій не працював)?
    13.12.2023176
  • Компенсація при звільненні та вихідна допомога працівнику за погодинною оплатою праці
    Як визначити розмір вихідної допомоги при звільненні за скороченням та компенсацію невикористаної відпустки працівнику, який звільняється в грудні 2023 року, працює за погодинною ставкою – 40,25 грн, що менше мінімальної 40,46 грн? Нарахувань в 2023 році не було. Має 28 днів невикористаної відпустки
    04.12.20231 079