• Посилання скопійовано

Чи будуть наслідки у підприємства, що надало фіндопомогу неприбутковій організації, яку виключили з Реєстру

Підприємство надало безповоротну фінансову допомогу неприбутковій організації, статус якої на момент надання такої допомоги було підтверджено наявністю в Реєстрі неприбуткових установ і організацій. Однак у подальшому цю організацію було виключено з Реєстру за порушення законодавства. Які податкові наслідки виникають у підприємства?

Однією з вимог пп. 133.4.1 п. 133.4 ст. 133 Податкового кодексу є внесення неприбуткової організації контролюючим органом до Реєстру неприбуткових установ та організацій (далі — Реєстр).

Тобто умовою для збільшення фінрезультату в розмірі 4 % суми фінансової допомоги неприбутковій організації, передбаченої пп. 140.5.9 п. 140.5 ст. 140 зазначеного Кодексу, є наявність цієї організації у Реєстрі на момент здійснення операції з надання такої допомоги (перерахування коштів, передачі товарів, робіт, послуг).

Якщо неприбуткову організацію з будь-яких причин у подальшому було виключено з Реєстру, то для платника податку на прибуток таке виключення не має жодних наслідків.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Податок на прибуток»