• Посилання скопійовано

Чи потрібно подавати документи на підтвердження статусу неприбутковості утанови

Організація з 2005 року є неприбутковою. Чи потрібно подавати додаткові документи в контролюючий орган на підтвердження статусу неприбутковості? І якщо так, то які?

Підпунктом 133.4.1 п. 133.4 ст. 133 Податкового кодексу України та п. 7 Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.07.2016 року № 440, передбачено, що контролюючий орган здійснює включення неприбуткової організації до Реєстру в разі, коли організація відповідає певним вимогам.

Відповідно до пункту 35 підрозділу 4 розділу XX ,,Перехідних положень” Податкового кодексу України неприбуткові організації, внесені до Реєстру неприбуткових установ та організацій на день набрання чинності Законом України від 17 липня 2015 року №652-VIII ,,Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування неприбуткових організацій” (набрав чинності з 13.08.2015 року), що не відповідають вимогам п. 133.4 ст.133 ПКУ, з метою включення до нового Реєстру неприбуткових установ та організацій зобов’язані до 1 січня 2017 року привести свої установчі документи у відповідність із нормами цього Кодексу та у цей самий строк подати копії таких документів до контролюючого органу.

Тому, у разі здійснення відповідних змін до установчих документів організації необхідно подати до державної податкової інспекції за місцем обліку копії установчих документів, і реєстраційну заяву за формою №1-РН з позначкою ,,зміни”.

Неприбуткові організації, що відповідають вимогам п. 133.4 ст. 133 Податкового кодексу України, включаються контролюючим органом до нового Реєстру без надання реєстраційної заяви за формою №1-РН. За бажанням неприбуткова організація може подати до контролюючого органу копії установчих документів.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Податок на прибуток»