• Посилання скопійовано

Кошти, вивільнені від оподаткування, можна спрямувати на придбання сировини для виробництва продукції

Підприємство легкої промисловості користується пільгою зі сплати податку на прибуток (пп. «б» п. 17 підрозділу 4 розділу ХХ Податкового кодексу). Чи можна спрямувати вивільнені від оподаткування кошти на придбання сировини (тканини) з метою збільшення виробництва продукції?

Поняття «обсяги виробництва» не наведено у Податковому кодексі, проте ст. 1 Закону України від 01.06.2000 р. № 1775-III «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» визначено виробництво (виготовлення) як діяльність, пов’язану з випуском продукції, що включає всі стадії технологічного процесу, а також реалізацію продукції власного виробництва.


Таким чином, оскільки технологічний процес виробництва продукції передбачає використання власної або придбаної сировини, то платник податку має право спрямувати кошти, вивільнені від оподаткування, на придбання сировини (тканини) для виробництва продукції.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Податок на прибуток»