• Посилання скопійовано

Доходи у вигляді процентів на депозитний банківський рахунок не оподатковуються до 1 січня 2015 р.

Чи оподатковуються доходи фізичних осіб у вигляді процентів за розміщення коштів на депозитному банківському рахунку?

Відповідно до статті 164 Податкового кодексу України до бази оподаткування фізичної особи включається, зокрема, дохід у вигляді процентів (крім процентів, визначених у підпункті 165.1.2 та 165.1.41 статті 165).

Порядок оподаткування доходів у вигляді процентів на поточний або депозитний (вкладний) банківський рахунок встановлений пунктом 170.4 статті 170 Податкового кодексу.


 

При цьому, відповідно до розділу ХІХ «Прикінцеві положення» підпункт 164.2.8 пункту 164.2 статті 164 ПКУ в частині включення до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу у вигляді процентів на поточний або депозитний (вкладний) банківський рахунок, вклад (депозитний) до небанківських фінансових установ згідно із законом або на депозитний (ощадний) сертифікат та абзац другий - четвертий пункту 167.2 статті 167 Податкового кодексу у частині оподаткування процентів, набирають чинності з 1 січня 2015 року.

 

Отже, доходи у вигляді процентів на поточний або депозитний (вкладний) банківський рахунок не оподатковуються до 1 січня 2015 року.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Джерело: ДПІ у Шевченківському районі м. Києва

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «ПДФО»