• Посилання скопійовано

Отримання соцпільги працівниками, які одночасно є підприємцями

Чи правомірним буде застосувати податкову соціальну пільгу з податку на доходи до зарплати працівника підприємства, якщо його зареєстровано як фізособу-підприємця, але доходів від підприємницької діяльності він не отримує (діяльність не веде)?

Згідно з пп. 169.2.3 Податкового кодексу України податкову соціальну пільгу не можна застосувати до доходу самозайнятої особи від провадження підприємницької діяльності, а також іншої незалежної професійної діяльності.

Водночас цим Кодексом передбачено обмеження


на застосування податкової соціальної пільги лише в частині доходу самозайнятої особи від провадження  підприємницької діяльності, а також іншої незалежної професійної діяльності.

Отож фізособи-підприємці, які працюють за трудовим договором та отримують доходи у вигляді зарплати, з 01.01.11 р. мають право вдатися до податкової соціальної пільги.

Окрім того, податкову соціальну пільгу дозволено застосовувати до зарплати незалежно від того, отримує чи ні.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 116 грн/міс

Передплатити

Джерело: ДПІ у Деснянському районі м. Києва

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «ПДФО»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь