• Посилання скопійовано

Був алкогольний відділ у магазині, а стало кафе-бар: що робити з РРО та алколіцензією?

ТОВ має ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями у відділі магазину. Тепер замість цього відділу ТОВ планує відкрити кафе-бар. Що для цього потрібно зробити?

Якщо відділ магазину з алкогольними напоями планується перетворити на кафе-бар, то це означає зміну назви та виду господарської одиниці.

Відповідно до ст. 15 Закону №481 ліцензії на всі види діяльності, передбачені цією статтею, в тому числі і на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, видаються за умови обов’язкової реєстрації об’єкта оподаткування відповідно до вимог пп. 63.3 ПКУ. Це значить, що при перетворенні відділу магазину на кафе-бар потрібно подати форму №20-ОПП, у якій повідомити про закриття відділу та відкриття кафе-бару.

У разі зміни призначення об’єкта оподаткування або його перепрофілювання інформація щодо такого об’єкта оподаткування надається в повідомленні двома рядками:

• в одному – зазначається інформація про закриття об’єкта оподаткування, призначення якого змінюється (у графу 2 вноситься значення «6 – закриття об’єкта оподаткування»),
• у другому – оновлена інформація про об’єкт оподаткування, який створено чи відкрито на основі закритого (у графу 2 вноситься значення «1 – первинне надання інформації про об’єкти оподаткування»), при цьому ідентифікатор об’єкта оподаткування змінюється.

Докладніше про це читайте у нашій новині>>

Після подання форми №20-ОПП потрібно перереєструвати РРО. Докладніше про це можна почитати тут.

Як зазначено у ст. 15 Закону №481, у додатку до ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями зазначається адреса місця торгівлі і вказуються перелік електронних контрольно-касових апаратів та інформація про них. Тому у разі зміни відомостей, зазначених у ліцензії (в тому числі в додатку), такий СГ зобов’язаний у місячний термін з дня внесення таких змін звернутися до органу, який видав ліцензію, з відповідною заявою.Орган, який видав ліцензію, на підставі заяви СГ протягом трьох робочих днів видає суб’єкту господарювання ліцензію, оформлену на новому бланку з урахуванням змін.

Заяву щодо лiцензiї на право роздрiбної торгiвлi алкогольними напоями, тютюновим виробами та рiдинами, що використовуються в електронних сигаретах можна подати через Кабінет платника податків, код форми для юридичних осіб J1303403

У реквізиті 6 «Дія» потрібно поставити позначку в рядку «переоформлення ліцензії», у реквізиті 7 «Вид діяльності» позначити вид «роздрібна торгівля алкогольними напоями». У реквізиті 11 слід навести перелік вже перереєстрованих РРО, які знаходяться у місці торгівлі

Методичні рекомендації щодо оформлення документів для отримання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами можна скачати тут, рекомендації для переоформлення ліцензії викладені у розділі «3. Рекомендації щодо заповнення заяв на переоформлення ліцензії та внесення змін РРО».

Отже, план дій для відкриття кафе-бару замість відділу магазину може бути таким:

1. Подати форму №20-ОПП про перепрофілювання відділу на кафе-бар;
2. Перереєструвати всі необхідні РРО, які будуть використовуватися в кафе-барі;
3. Подати Заяву щодо лiцензiї на право роздрiбної торгiвлi алкогольними напоями, тютюновим виробами та рiдинами, що використовуються в електронних сигаретах, код форми для юридичних осіб J1303403;
4. Отримати переоформлену ліцензію;
5. Почати роботу кафе-бару.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 116 грн/міс

Передплатити

Автор: Єгорова Юлія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Готівковий обіг та каса»

  • Чи можна відмовитися від застосування касового методу?
    ТОВ працює з покупцями, що здійснюють оплату з казначейського рахунку. Інколи один і той же покупець проводить оплату з різних рахунків. Через це виникає багато помилок. Чи може підприємство орієнтуватися лише на першу подію? Які наслідки незастосування касового методу при оплаті з казначейського рахунку?
    15.10.2024342
  • Що робити, якщо «заглючив» РРО?
    Стався збій в роботі РРО, внаслідок чого виторг ФОПа за 30.09.2024 р. був включений у Z-звіт за 01.10.2024 р. Як правильно задокументувати цю операцію? Як заповнити книгу доходів?
    14.10.20243312
  • Як виправляти помилки в чеках РРО?
    Покупцю видали чек, у якому помилково зазначили форму оплати, наприклад, замість готівкової форми зазначили оплату карткою або навпаки. Чи можна провести повернення чека для зміни форми оплати без повернення товару? Чи можна зробити повернення чека, якщо вже пройшов місяць від дати видачі помилкового?
    27.09.2024534
  • Порушено порядок внесення виручки на рахунок підприємства: як виправити?
    Касир отримав кошти з каси для подальшої здачі на поточний рахунок підприємства. Проте він вніс кошти на особисту платіжку картку та перерахував на рахунок підприємства з призначенням платежу - «Власні кошти». Як виправити помилку?
    19.09.2024688
  • Журнали про явку інкасаторів: чи потрібно зберігати?
    Чи повинне підприємство зберігати журнали про явку інкасаторів?
    21.08.202421

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь