• Посилання скопійовано

Коли власник нерухомості має сплатити додатково 25 тисяч грн податку?

За яких умов власник нерухомості має додатково сплатити 25 тис. грн податку? Якщо ФО має у власності декілька квартир (площа яких 50-60 кв. м.), сумарна площа яких перевищує 300 кв. м., чи потрібно здійснювати таку доплату?

Згідно з пп. 266.7.1-1 ПКУ за наявності у власності платника податку об’єкта (об’єктів) житлової нерухомості, у тому числі його частки, що перебуває у власності фізичної чи юридичної особи - платника податку, загальна площа якого перевищує 300 квадратних метрів (для квартири) та/або 500 квадратних метрів (для будинку), сума податку, розрахована відповідно до пп. "а"-"г" пп. 266.7.1 ПКУ, збільшується на 25000 гривень на рік за кожен такий об’єкт житлової нерухомості (його частку).

Тобто ця норма застосовується не до загальної (сумарної) площі об’єктів нерухомості, що є у власності ФО, а саме до загальної площі конкретного об’єкта нерухомості (його частини). Тому, якщо ФО не має у власності квартири, площа якої перевищує 300 кв. м, або будинку, загальна площа якого перевищує 500 кв. м, то сплачувати додатково 25 000 тис. грн не потрібно.

 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Інші податки»