• Посилання скопійовано

Оплата праці у вихідний день по графіку змінності

На підприємство на роботу влаштовується зовнішній сумісник з графіком роботи з понеділка по п'ятницю з 7:00 до 9:00 та в суботу з 8:00 до 17:00. На підприємстві встановлено 5-ти денний графік роботи (з понеділка по п'ятницю з 8:00 до 17:00, субота і неділя - вихідні. Чи потрібно суміснику оплачувати роботу в суботу в подвійному розмірі як за роботу у вихідний день?

Відповідно до листа Мінсоцполітики у  від 25.04.2018 р. №184/0/22-18/13 у вихідні дні (за графіком, визначеним на основному підприємстві) працювати за сумісництвом дозволяється повний робочий день. Загальна тривалість роботи за сумісництвом протягом місяця не повинна перевищувати половини місячної норми робочого часу. Про це ми зазначали тут.

Відповідно до умов питання зовнішній працівник працює за підсумованим обліком робочого часу, адже виходить на роботу за індивідуальним графіком.

Для працівників з підсумованим обліком робочого часу вихідні дні встановлюються графіком виходу на роботу (змінності) і вони можуть не збігатися із загальними вихідними днями на підприємстві.

Це означає, що якщо за графіком змінності працівник повинен вийти на роботу, наприклад, у суботу (вихідний день для інших працівників підприємства, установи, організації), то для нього такий день вважатиметься звичайним робочим днем й оплачуватись буде, відповідно, як звичайний робочий день.

Втім, якщо працівник вийде на роботу у день, який згідно з його індивідуальним графіком є для нього вихідним днем, то тут включаються «компенсаційні положення», передбачені ст. 72 КЗпП.

Додатково читайте тут.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Катерина Калашян

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»