• Посилання скопійовано

Документальне оформлення роздачі рекламних подарунків

Підприємство (рекламне агентство) здійснює рекламні акції із проведення розіграшу призів. Як оформити акт на вручення призів учасникам акції, якщо ПДФО і ВЗ будуть утримуватися? Як розрахувати суму ПДФО, ВЗ? Чи нараховувати ЄСВ?

Стосовно оформлення документа

Встановленого нормативними документа форми такого акта немає. А тому його варто складати, виходячи з основних засад створення первинних документів, які зазначені в ст. 9 Закону про бухоблік.

Первинні документи повинні мати обов’язкові резквізити:

  • назву документа (форми);
  • дату складання;
  • назву підприємства, від імені якого складено документ;
  • зміст та обсяг господарської операції, одиницю виміру господарської операції;
  • посади осіб, відповідальних за здійснення господарської операції і правильність її оформлення;
  • особистий підпис або інші дані, що дають змогу ідентифікувати особу, яка брала участь у здійсненні господарської операції.

Поряд з цим відповідно до п. 70.12 ПКУ такий акт повинен містити реєстраційний номер облікової картки платника податків фізособи продавця або серію та номер її паспорта.

З наведеного випливає, що в акті потрібно зазначити:

  • назву документа, наприклад, «Акт на вручення призу учаснику рекламної акції»;
  • дату складання (яка є датою проведення акції);
  • назву підприємства рекламного агентства, яке вручає призи;
  • зміст, обсяг операції. Тут має бути зазначено, які саме призи вручено (назва, кількість), ціна, вартість, сума податків, які утримані і підлягають перерахуванню до бюджету. А також ПІБ особи, якій вручено приз, реєстраційний номер її облікової картки. Має бути також підпис цієї особи в отриманні призу і згодою з тим, що будуть утримані податки;
  • посади осіб, які здійснили операцію (роздали призи);
  • підпис такої особи, її ПІБ.

 

Стосовно розрахунку податків

Якщо дохід (приз) надається у негрошовій формі, відповідно до п. 164.5 ПКУ базою оподаткування для ПДФО буде вартість доходу, розрахована за звичайними цінами, помножена на коефіцієнт, який обчислюється за формулою:

К = 100 : (100 - Сп),

  • де К - коефіцієнт;
  • Сп - ставка податку, встановлена для таких доходів на момент їх нарахування.
  • Для ставки ПДФО 18% коефіцієнт становить 1,219512.

Отже, якщо вартість призу 5 000 грн., база оподаткування буде 6 097,56 грн. (5 000 х 1,219512). Відповідно, сума ПДФО – 1 097,56 грн. (6 097,56 х 18%).

Для ВЗ подібний коефіцієнт не передбачено. Те саме пише податкова у відповіді на питання в підкатегорії 126.05 ЗІР: «Чи застосовується підвищуючий коефіцієнт до доходів, виплачених у негрошовій формі, для розрахунку військового збору?».

Тому ВЗ розраховують від вартості призу 5 000 грн. Сума ВЗ – 75 грн. (5 000 х 1,5%).

ЄСВ в цій ситуації не нараховується, тому що згідно з п. 1 ч. 1 ст. 7 Закону про ЄСВ базою нарахування ЄСВ є виплати фізособам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами. А в разі виплати призів немає факту виконання робіт чи надання послуг фізособами.

Яку суму призу брати для розрахунку доходу фізособам з метою утримання податків?

В п. 164.5 ПКУ пишуть про звичайну ціну. Тобто, це ринкова ціна, за якою приз може бути продано на сторону. Якщо підприємство рекламне агентство є платником ПДВ, то на таку ціну воно ще й нараховує ПДВ.

Тому, наприклад, якщо підприємство придбало товар за 3 600 грн., в т.ч. ПДВ 600 грн., суму ПДВ включило до свого податкового кредиту. Надалі приз воно надає фізособі за ринковою ціною – 3 600 грн., в т.ч. ПДВ 600 грн.

Якщо рекламне агентство є платником ПДВ і придбало товар у неплатника, то подальша його передача фізособі має відбуватися з нарахуванням ПДВ. Наприклад, придбали за 3 000 грн., без ПДВ, а надають фізособі за ринковою ціною - 3 600 грн., в т.ч. ПДВ 600 грн.

Тобто, 3 600 грн. це буде дохід фізособи, який оподатковується ПДФО (з додатковим застосуванням коефіцієнта) і ВЗ (без застосування коефіцієнта).

 

Стосовно пільги з оподаткування подарунків

Відповідно до пп. 165.1.39 ПКУ не включається до оподатковуваного доходу фізосіб вартість дарунків (а також призів переможцям та призерам спортивних змагань) - у частині, що не перевищує 25 відсотків однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року, за винятком грошових виплат у будь-якій сумі.

Для 2020 року такий неоподатковуваний розмір подарунків становить 1 180,75 грн. (детальніше тут).

Таким чином, якщо підприємство надає фізособам призи у 2020 році в розмірі не вище цієї суми, призи не оподатковуються ПДФО і ВЗ. Причому ця пільга стосується тільки тих призів, які надаються не в грошовій формі. Для грошових призів, подарунків пільга не діє.

Якщо вартість призу більше цієї суми, оподатковувати потрібно тільки суму перевищення. Оскільки призи надаються в негрошовій формі, з метою визначення бази оподаткування ПДФО до суми перевищення варто застосовувати натуральний коефіцієнт, про який ми сказали вище. Для ВЗ такий коефіцієнт не застосовується.

У формі № 1ДФ неоподатковувану частину подарунку відображають з ознакою доходу 160, а оподатковувану, як додаткове благо, з ознакою доходу 126. Детальніше читайте тут.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Олександр Золотухін

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «ЄСВ, соціальний захист»

  • Чи сплачується ЄСВ з авторської винагороди?
    ТОВ укладає авторську угоду на науковий твір. Чи потрібно із авторської винагороди сплачувати ЄСВ?
    22.04.202427
  • Чи донараховувати ЄСВ на перехідний лікарняний?
    Працівник в березні попрацював півмісяця та захворів. Лікарняний перехідний: березень-квітень. Чи проводити донарахування ЄСВ за березень до мінімального розміру, чи це можна зробити у квітні з відображенням у додатку 1 єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ суми лікарняних за березень, щоб уникнути сторнування зайво перерахованої суми ЄСВ за І квартал?
    19.04.20246562
  • Оподаткування ЄСВ виплат резидентом Дія. Сіті
    Чи потрібно резиденту Дія. Сіті оподатковувати ЄСВ такі виплати та за якою ставкою: 1) часткове збереження зарплати мобілізованим штатним працівникам згідно з окремими наказами; 2) безповоротна фіндопомога штатному працівнику та гіг-спеціалісту; 3) інші компенсаційні, грошові та/або матеріальні виплати, які непередбачені актами чинного законодавства та не належать до фонду оплати праці?
    12.04.20241931
  • ЄСВ з лікарняного працівника – особи з інвалідністю, резидента Дія. Сіті
    Працівник компанії – резидента Дія. Сіті має інвалідність. У нього відкритий лікарняний з 01 по 29 лютого 2024 р. Відповідно, робочих днів у лютому немає. Як в такому випадку правильно нарахувати ЄСВ? Якщо немає жодного робочого дня, чи потрібно компанії – резиденту Дія. Сіті сплатити за працівника з інвалідністю ЄСВ з МЗП 1562 грн? Чи тільки ЄСВ за ставкою 8,41% з лікарняних?
    11.04.202444
  • Виплата на страхування життя під час відпустки без збереження зарплати: що з ЄСВ?
    Чи потрібно донараховувати ЄСВ до мінімального розміру при перебуванні працівника у відпустці без збереження зарплати, якщо не відпрацьовано жодного дня, але є щомісячне нарахування виплати на страхування життя?
    10.04.2024339