• Посилання скопійовано

Посада в штатному розписі для призначення на неї працівника

В товаристві є декілька аптек. В кожній з них наказом призначено завідувача аптеки (працівника з вищою освітою, працюючого на посаді "фармацевта"). Чи повинна бути введена посада "завідувач аптеки" в штатному розписі товариства? Чи потрібно робити запис у трудовій книжці у випадку призначення працівника-фармацевта на посаду завідувача аптеки?

Чи повинна бути введена посада "завідувач аптеки" в штатному розписі товариства для призначення на неї працівника?

За ч. 3 ст. 64 ГКУ підприємство самостійно визначає свою організаційну структуру, встановлює чисельність працівників і штатний розпис.

Штатний розпис - документ, що визначає структуру штатного складу працівників підприємства (установи, організації), найменування професій (посад), чисельність персоналу й оклади для кожної професії (посади).

Затверджувати штатний розпис доцільно наказом (розпорядженням) керівника підприємства, який буде визначати число працівників кожної професії (кваліфікації) з розподілом штатних одиниць за структурними підрозділами підприємства.

Отже, працівника призначають на роботу (посаду), включену до штатного розпису підприємства, для виконання певної роботи (певних функцій) за конкретною кваліфікацією, професією, посадою, з посадовим окладом, визначеним штатним розписом.

Таким чином, працівника, який працює на посаді "фармацевта" призначають виключно на посаду "завідувач аптеки", яка включена (є вакантною) до штатного розпису.

 

Чи потрібно робити запис у трудовій книжці у випадку призначення працівника-фармацевта на посаду завідувача аптеки?

Запис про переведення на іншу постійну роботу на тому ж підприємстві вносяться до трудової книжки в такому самому порядку, що і записи про прийняття на роботу (п. 2.4 Інструкції №58).

Тож, запис до трудової книжки при переведенні фармацевта в межах однієї аптеки на посаду завідувача вносять як і при прийнятті на роботу, але без зазначення найменування підприємства. Запис буде наступний (див. зразок).

Зразок

 

Внесення запису до трудової книжки при переведенні працівника в межах однієї аптеки 

№ запису

Дата

Відомості про прийом на роботу, переведення на іншу роботу і звільнення (із зазначенням причин і посиланням на статтю, пункт закону)

На підставі чого внесено запис (документ, його дата і номер)

число

місяць

рік

 

 

 

 

 

10.

08

09

2022

Переведений на посаду завідувача аптеки

Наказ від

 

 

 

 

 

07.09.2022

 

 

 

 

 

№ 10

 

 

 

 

 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»