• Посилання скопійовано

Лікарняний у відпустці без збереження зарплати

Працівник знаходиться у відпустці без збереження заробітної плати. В цьому періоді відкритий лікарняний лист. Чи потрібно його оплачувати?

Відповідно до ч. 1 ст. 30 Закону №1105, матеріальне забезпечення та соціальні послуги за страхуванням у зв’язку з ТВП застрахованим особам, які працюють на умовах трудового договору (контракту), призначаються та надаються за основним місцем роботи. Допомога з ТВП надається застрахованій особі у формі матеріального забезпечення, яке повністю або частково компенсує втрату заробітної плати.

Водночас згідно з п. 6 ст. 23 Закону № 1105, допомога з ТВП не надається за період перебування застрахованої особи у відпустці без збереження заробітної плати, творчій відпустці, додатковій відпустці у зв’язку з навчанням.

Відпустки без збереження заробітної плати за бажанням працівника надаються за ст. 25 та ст. 26 Закону про відпустки і ст. 12 Закону № 2136.

Таким чином, допомога з тимчасової непрацездатності працівнику за час його хвороби, яка повністю припала на період перебування застрахованої особи у відпустці без збереження заробітної плати, не нараховується та не оплачується.

Оплаті підлягатимуть дні тимчасової непрацездатності, які припадають на період, коли працівник ще працював до початку такої відпустки чи мав вийти на роботу з дати зазначеної в заяві про припинення відпустки без збереження зарплати.

 

 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»