• Посилання скопійовано

Як документально оформити заправку службових авто?

Як документально оформити заправку службових автомобілів не за постійним місцем роботи співробітників, якщо на період дії воєнного стану, з метою створення безпечних умов праці та для збереження майна підприємства було дозволено співробітникам переміщення службових авто по території України?

В даній ситуації працівники за погодженням з підприємством переїхали в інше місто, яке є безпечнішим, і продовжують виконання роботи в такому іншому місті.

Фактично це означає, що змінене постійне місце роботи працівників. З точки зору трудового законодавства така зміна місця роботи є переведенням працівника.

Відповідно до ст. 32 КЗпП, переведення на роботу в іншу місцевість, хоча б разом з підприємством, установою, організацією, допускається тільки за згодою працівника, за винятком випадків, передбачених у ст. 33 КЗпП та в інших випадках, передбачених законодавством.

В ст. 32 КЗпП йдеться про переведення працівника в іншу місцевість за ініціативою роботодавця. Якщо це ініціатива роботодавця, то слід брати до уваги норми ст. 120 КЗпП, за якими у зв'язку з переведенням на роботу в іншу місцевість працівники мають право на відшкодування витрат та одержання інших компенсацій. Відповідно до ст. 120 КЗпП прийнято Постанову КМУ №255.

Тобто, якщо це ініціатива роботодавця, він має надати переведеним працівникам відповідні гарантії і компенсації, наведені в Постанові №255.

Але в даній ситуації ініціатором виступають працівники, а не роботодавець. Тому в цій ситуації норми ст. 32ст. 120 КЗпП не застосовуються. Але очевидно, що якщо ініціатор працівник, роботодавець має погодити таке переведення.

Особливості документування для такої ситуації чинним законодавством не встановлені. Тому вони визначаються самостійно підприємством.

Наприклад, працівники можуть написати на ім’я керівника підприємства заяву, в якій просити перевести їх на роботу в інше місце, у зв’язку з переїздом у інше місто, внаслідок збройної агресії Росії. Написати в заяві також те місто, куди працівники переїжджають. Написати, що просять перемістити в таке інше місто також і закріплені за ними, працівниками, автомобілі, для виконання роботи за новим місцем.

На підставі таких заяв керівник може видати наказ, яким перевести працівників не роботу в нову місцевість, разом із закріпленими за ними автомобілями, з такої-то дати. Працівники мають підписати наказ, що вони з ним ознайомлені.

Наявність таких документів, на наш погляд, буде достатнім підтвердженням можливості для працівників заправляти службові автомобілі за новим місцем роботи працівників, в іншому місті.

 ***

Читайте також: Переміщення та переведення в межах одного підприємства: у чому різниця?

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Олександр Золотухін

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»

  • Період для обчислення відпускних у 2024 році
    У березні 2024 року працівник йде у відпустку за попередні роки (не звільняється), використовуючи дні, набуті до 2023 року. Як при розрахунку обчислювати середню зарплату: за останні 12 місяців чи з виплат, нарахованих у 2023 році (з 01.01.23 по 31.12.23 рр.)?
    15.03.20241 773
  • Компенсація працівнику вартості спецодягу
    Працівник підприємства 2 березня 2024 року придбав за власний кошт спецодяг для себе (медичний костюм). Чек ПРРО надав в бухгалтерію 12 березня 2024 року. Чи може підприємство відшкодувати працівнику кошти на придбання одягу і в який термін? Які документи треба оформлювати?
    15.03.2024272
  • Право батьків на податкову знижку на навчання дитини
    Чи має право мати (за контрактом – платник за навчання) на податкову знижку за навчання сина, студента денної форми, який у 2023 році почав офіційно працювати та отримувати зарплату за неповний робочий день, у 2023 році зареєстрований ФОПом та отримує дохід від підприємницької діяльності?
    14.03.202453
  • Робота за графіком 2/2: табелювання та зарплата
    Магазин працює з 9:00 до 19:00. Працівники працюють по змінах (два дні через два). Оклад - 7100 грн. За яким графіком треба працювати, щоб зарплата становила 7100 грн? Чи потрібно робити кожного місяця графік змінності? Що прописати в трудовому договорі?
    13.03.202488
  • Чи можна встановити водіям ненормований робочий день?
    На підприємстві працюють водії, які здійснюють вантажні перевезення по Україні та за кордоном. Чи можна встановити їм ненормований робочий день? Як в такому випадку оплачувати їх працю? Чи будуть додаткові відпустки тощо? Якщо водій не має змоги щодня повертатися до місця роботи, чи буде службова поїздка вважатися відрядженням?
    11.03.202487