• Посилання скопійовано

Стаж роботи працівника у формі №7-ПВ

Як рахувати стаж роботи працівника, який працює на сезонній роботі?

Джерелами інформації показників форми №7-ПВ (один раз на чотири роки) є дані первинної облікової документації підприємств, установ, організацій (далі - підприємства). 

Визначення показників звіту здійснюється відповідно до Інструкції №286 та Інструкції №114/8713.

Однойменні показники, що містяться у формі №7-ПВ (один раз на чотири роки) та інших формах державних статистичних спостережень і розраховані за однією методологією та однаковий період часу, є тотожними.

Звіт складається з трьох розділів. Показники розділу І та ІІ відображають дані в цілому по підприємству (без виділення структурних підрозділів) станом на кінець звітного року. Розділ ІІІ містить інформацію щодо окремих працівників, які обстежуються.

Рядок 7140 містить інформацію щодо стажу роботи відібраного працівника на цьому підприємстві (незалежно від кількості посад (професій), які він змінив за період роботи) у цілих одиницях, тобто кількість повних років, відпрацьованих на підприємстві.

Якщо працівник на зазначену дату відпрацював менше одного року, то рядок 7140 дорівнює "0". 

Стаж охоплює періоди роботи на підприємстві, а також періоди відсутності через відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами, для догляду за дитиною до досягнення нею віку, передбаченого чинним законодавством, а також інші періоди відсутності працівника на роботі, коли за ним зберігалося робоче місце (роз’яснення Держстату від 14.07.2020 р. №19.1.2-12/14-20).

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Галина Казначей

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»

  • Не проведено інвентаризацію резерву відпусток у 2023 році: які наслідки?
    У І кварталі 2024 року було використано відпусток за 2023 рік більше, ніж нараховано резерву в 2023 р., тобто на кінець 2023 року не проведена інвентаризація резерву відпусток, не визначено кількість днів невикористаних днів відпустки, відповідно немає залишку резерву в балансі. Фактично це проведено і нараховано в І кварталі 2024 р. Як виправити помилку, щоб витрати по резерву відпусток 2023 р. зарахувати в 2024 р.?
    29.04.202431
  • Звільнення та прийняття на роботу в одному місяці: складаємо додаток 1 єдиної звітності?
    Працівник в одному місяці був звільнений (з ознакою наявності трудової книжки) , а наступного дня знову прийнятий на неповний робочий час за сумісництвом без наявності трудової книжки. Як показати такі зміни в графі 14 додатку 1 – кількість днів перебування у трудових відносинах?
    26.04.202456
  • Як при звільненні працівника утримати відпускні, що були виплачені йому наперед?
    Внаслідок помилки в підрахунку кількості днів відпустки, на які має право працівник, в 2024 він «відпочив наперед» на 16 календарних днів. Тепер раптово написав заяву на звільнення день в день, і на роботу більше не виходить. Чи відноситься така помилка до лічильної і яким чином можна утримати/повернути законним шляхом з працівника кошти за незароблені дні щорічної основної відпустки?
    26.04.2024362
  • Оплата дня огляду на МСЕК під час тривалого лікарняного
    Працівник перебував на лікарняному з 18.12.2023 р. до 11.04.2024 р. включно. З 11.04.2024 р. йому надано другу групу інвалідності (надав довідку МСЕК). Чи підлягає оплаті останній день лікарняного (11 квітня), який також є і датою присвоєння інвалідності?
    25.04.202446
  • Допомога на лікування працівника під час призупинення з ним дії трудового договору
    Чи може працівник, з яким призупинено дію трудового договору, отримати від підприємства допомогу на лікування у вигляді оплати послуг медичному закладу? Які податкові наслідки у разі отримання такої допомоги?
    22.04.202428