• Посилання скопійовано

Працівнику доручили здійснити оплату за послугу: як скласти авансовий звіт та відобразити в обліку?

Працівник 10 жовтня отримав кошти під звіт для оплати за послуги з виготовлення вікон. 11 жовтня через касу банку ним здійснено платіж на рахунок постачальника. Акт виконаних робіт буде надано після встановлення вікон. Як в такому випадку скласти авансовий звіт та відобразити операцію в обліку?

У даному випадку потрібно зважати на ту обставину, що підприємство доручило працівнику здійснити саме оплату за встановлення (придбання) вікон. Отже, працівник зобов’язаний відзвітувати за проведену дію, тобто відзвітувати про здійснення відповідної оплати. Підтверджувальним документом в даному випадку для нього буде квитанція (чек) про здійснення відповідної оплати через касу банку.

Таким чином, працівник, якому було доручено здійснити придбання товару, подає до бухгалтерії авансовий звіт з відповідними підтверджуючими документами (чек про здійснення оплати через касу банку). При цьому не має значення, чи було здійснено встановлення таких вікон та отримано акт виконаних робіт.

Такий авансовий звіт в бухгобліку відображається записом Дт 371 «Розрахунки за виданими авансами» Кт 3721 «Розрахунки з підзвітними особами».

При отриманні акту виконаних робіт від постачальника в обліку відображається запис Дт 1521 (1531) Кт 631 з подальшим взаємозаліком записом Дт 631 Кт 371.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Інші податки»