• Посилання скопійовано

Виправляємо помилку в реквізиті «Звітний (податковий) період» Декларації з податку на прибуток за 2017 рік

У річній декларації з податку на прибуток за 2017 рік помилково поставлена позначка у реквізиті «базовий звітний період квартал». Чи потрібно подавати уточнюючу податкову декларацію – річну та повторно Додаток РІ разом з нею?

Реквізит «звітний (податковий) період», за який подається декларація є обов’язковим відповідно до п. 48.2 ПКУ  і за відсутності інформації в ньому податкова декларація може втратити свій статус.  Тому помилка в обов’язковому реквізиті підлягає виправленню. 

Для цього потрібно подати уточнюючу податкову декларацію з податку на прибуток за 2017 рік з правильною позначкою у реквізиті «базовий звітний період рік» та продублювати у ній всі показники раніше поданої декларації за 2017 рік. 

Разом з уточнюючою декларацією потрібно також подати усі додатки, які подавались з декларацією за 2017 рік, включаючи Додаток РІ та фінансову звітність, як додаток Ф3. Адже додатки до податкової декларації є її невід’ємною частиною (п 46.1 ПКУ). Статус такого «невід’ємного» додатка має і фінансова звітність, що додається до податкової декларації з податку на прибуток підприємств (п. 46.2 ПКУ).

Про це роз’яснюють і податківці у «ЗІР» (категорія 102.23).

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Тетяна Бурмага

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Податок на прибуток»