• Посилання скопійовано

Навчання з електробезпеки машиніста крану: чи оподатковувати ПДФО як додаткове благо?

Підприємство оплачує навчання працівника, який за суміщенням професій працюватиме за краном. Тема навчання: «Навчання з електробезпеки з присвоєнням групи електробезпеки та видачею посвідчення». Чи потрібно оподатковувати це навчання як додаткове благо?

На виконання вимог ст. 18 Закону №2694 працівники під час прийняття на роботу і в процесі роботи повинні проходити за рахунок роботодавця інструктаж, навчання з питань охорони праці, з надання першої медичної допомоги потерпілим від нещасних випадків і правил поведінки у разі виникнення аварії.

Працівники, зайняті на роботах з підвищеною небезпекою або там, де є потреба у професійному доборі, повинні щороку проходити за рахунок роботодавця спеціальне навчання і перевірку знань відповідних нормативно-правових актів з охорони праці.

Посадові особи, діяльність яких пов'язана з організацією безпечного ведення робіт, під час прийняття на роботу і періодично, один раз на три роки, проходять навчання, а також перевірку знань з питань охорони праці за участю профспілок.

Працівники, включаючи посадових осіб, які не пройшли навчання, інструктаж та перевірку знань з охорони праці до роботи не допускаються.

Типовим положенням про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці (НПАОП 0.00-4.12-05), затвердженим наказом Держнаглядохоронпраці №15 встановлено порядок навчання і перевірки знань з питань охорони праці посадових осіб та інших працівників у процесі трудової діяльності, а також учнів, курсантів, слухачів та студентів навчальних закладів під час трудового і професійного навчання.

Пункт 4.1 Типового положення визначає, що посадові особи та інші працівники, зайняті на роботах, зазначених у Переліку робіт з підвищеною небезпекою, затвердженому наказом Держнаглядохоронпраці №15, та Переліку №263/121, проходять щорічне спеціальне навчання і перевірку знань з питань охорони праці відповідних нормативно-правових актів з охорони праці (НПАОП).

Зазначимо, що Перелік видів робіт, машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки, проведення або експлуатація (застосування) яких потребує отримання дозволу, та Перелік видів робіт підвищеної небезпеки, які виконуються на підставі декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці, затверджені постановою Кабміну №1107.

Про те, що зазначені вище переліки робіт з підвищеною небезпекою не узгоджуються між собою, повідомляло Мінекономіки в листі від 07.05.2018 р. №3621-06/19656-03.

Спеціальне навчання з питань охорони праці може проводитись як безпосередньо на підприємстві, так й іншим суб'єктом господарювання, який в установленому Типовим положенням №15 порядку проводить відповідне навчання (п. 4.2 Типового положення №15). Відповідно до п. 4.4 Типового положення №15 перевірка знань з питань охорони праці після проведення спеціального навчання проводить комісія підприємства.

Держслужба з питань праці у листі від 06.04.2017 р. № 4009/4.3/4.4-ДП-17 повідомляє, що зважаючи на те, що Законом №2694 встановлено безпосередню відповідальність роботодавця за порушення вимог законодавства щодо працівників у галузі охорони праці. Роботодавцям надано право розробляти та затверджувати положення про навчання з питань охорони праці підприємства на основі Типового положення №15 та з урахуванням специфіки виробництва і вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці.

Тобто, роботодавець своїм локальним актом визначає порядок організації та проведення навчання з питань охорони праці працівників підприємства та затверджує склад комісії.

 

Вимоги до охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів

На суб'єктів господарювання незалежно від форм власності та організаційно-правових форм, що займаються монтажем, демонтажем, експлуатацією, модифікацією, перевіркою технічного стану вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання (далі – обладнання) поширюються Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання, затверджені наказом Мінсоцполітики №62.

Вимоги щодо експлуатації наведені в розд. VI Правил №62.

Відповідно до п. 5 глави 5 вказаного розділу обслуговуючий та ремонтний персонал (машиністи, слюсарі, слюсарі-електрики, налагоджувальники, працівники, які виконують роботи з робочої платформи підйомника чи колисок тощо), стропальники перед допуском до виконання своїх обов'язків повинні пройти підготовку і перевірку знань з питань охорони праці. Машиністи, працівники, які керують підйомником з пульта керування, установленого на робочій платформі, працівники, які керують вантажопідіймальними кранами з підлоги (з підвісного пульта чи по радіо) або зі стаціонарного поста, крім того, – стажування. Порядок проведення, умови і тривалість стажування визначає суб'єкт господарювання відповідно до законодавства залежно від специфіки виробництва і типу кранів.

З урахуванням вимог п. 8 цієї глави керування має виконувати:

  • вантажопідіймальним краном – машиніст крана (кранівник);
  • мобільним підйомником – машиніст автовишки та автогідропідіймача;
  • будівельним підйомником – машиніст підіймача будівельного або машиніст підіймача вантажно-пасажирського будівельного;
  • щогловим підйомником – машиніст підіймача щоглового, стоякового й шахтового;
  • електричною лебідкою – машиніст електролебідки тощо, які пройшли професійну підготовку (п. 6 глави 5 розд. VI Правил №62).

У п. 12 глави 5 розд. VI Правил №62 зазначено, що машиніст крана, його помічник, машиніст підйомника, які переводяться з вантажопідіймального крана (підйомника) одного типу на інший, наприклад, із баштового крана на мостовий, із будівельного підйомника на щогловий, перед допуском до виконання своїх обов'язків повинні пройти перепідготовку, а також стажування.

Проведення, умови та тривалість стажування визначається відповідно до законодавства суб'єктом господарювання залежно від специфіки виробництва і типу кранів.

У разі переведення машиніста крана, його помічника, машиніста підйомника з вантажопідіймального крана (підйомника) того самого типу, але іншої моделі або з іншим приводом, перед допуском до виконання своїх обов'язків повинні пройти підготовку і перевірку знань з питань охорони праці.

 

ПДФО та ВЗ

Лише у разі, якщо суб’єкт підприємництва сплатив за навчання з питань охорони праці осіб, яких планувалося прийняти на висотні роботи, однак з ними так і не було укладено трудового договору (особи не працевлаштовані) вартість такого навчання включається до оподатковуваного доходу особи як додаткове благо. Докладніше про це читайте тут>>

Відповідно до пп. 165.1.37 ПКУ не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку сума витрат роботодавця у зв'язку з підвищенням кваліфікації (перепідготовкою) платника податку згідно із законом.

ДФС у м. Києві в листах від 16.06.2016 р. №13508/10/26-15-13-01-12 та від 16.06.2016 р. №13511/10/26-15-13-01-12 повідомляє, що виходячи з наведених норм ПКУ, витрати підприємства на навчання з охорони праці штатних працівників та тих, що працюють за сумісництвом, не включаються до оподатковуваного доходу та не підлягають оподаткуванню ПДФО та ВЗ.

***

Читайте також:

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Бондаренко Олена

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «ПДФО»

  • Договір добровільного медичного страхування і відшкодування працівнику витрат
    ТОВ уклав договір ДМС із страховою компанією. В договорі передбачено можливість відшкодування медичних витрат, понесених працівником, безпосередньо працівнику. Чи є це перепоною для неоподаткування ПДФО та ВЗ суми, яка не перевищує 30% від зарплати? Якщо так і ТОВ чи страхова компанія не буде утримувати ці суми із працівників, а платитиме за рахунок ТОВ/страхової компанії, які ще податки потрібно нараховувати?
    27.03.2024262
  • Чи можна вивчати іноземну мову і не платити податки?
    Компанія оплатила курси англійської мови для працівників. Це вважається додатковим благом з нарахуванням ПДФО і ВЗ з відображенням у додатку 4ДФ. Але коло працівників, які відвідують курси, чітко не визначено, відвідування занять не регулярне, працівники, які відвідують заняття змінюються. Чи можна в такому разі не нараховувати ПДФО та ВЗ, і не відображати у єдиній звітності?
    15.03.202470
  • «Соцпакет» працівникам: що з ПДФО, ВЗ та ЄСВ?
    Підприємство бажає надавати працівникам додатковий «соцпакет»: довгострокову медичну страховку, страхування їх життя, компенсацію витрат на харчування, оплату їх проїзду на роботу та додому, оплату фітнес-послуг тощо. Які податки треба буде сплатити з цих видів доходів?
    12.03.202491
  • Чи сплачувати ПДФО та ВЗ з вартості квартири, внесеної до статутного капіталу?
    Фізособа за 700 000 грн придбала квартиру, яку передала як внесок до статутного капіталу ТОВ. Вартість внеску оцінена в 2 000 000 грн. На погляд податкової служби, у фізособи в цьому разі виникає оподатковуваний дохід 1 300 000 грн (2 000 000 — 700 000), з якого слід сплатити ПДФО і ВЗ. Чи права податкова служба?
    28.02.202448
  • Куди платити ПДФО при викупі підприємством земельних ділянок у фізосіб?
    Підприємство викуповує земельні ділянки у фізосіб. Куди сплачувати ПДФО – до бюджету за місцем реєсрації фізособи власника, за місцем знаходження земельної ділянки чи за місцем нотаріального посвідчення договору купівлі-продажу?
    22.02.20241461