• Посилання скопійовано

Дохід та подання звітності при переході з «спрощенки» на загальну систему з ІІІ кварталу

Як визначається дохід та коли подавати декларацію платнику єдиного податку ІІІ групи, у разі якщо з ІІІ кварталу він перейде із загальної системи на спрощену?

Податківці у «Віснику» роз'яснюють таке.

Якщо фізична особа — підприємець, яка застосовує загальну систему оподаткування, не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку ІІІ кварталу подасть заяву про застосування спрощеної системи оподаткування, та з цього самого кварталу із загальної системи оподаткування перейде на сплату єдиного податку, то декларацію потрібно подавати з першого числа місяця, що настає за наступним податковим (звітним) кварталом, в якому здійснено реєстрацію платником єдиного податку.

Тобто якщо перехід на спрощену систему оподаткування відбудеться з ІІІ кварталу, то декларацію потрібно подавати за ІІІ квартал у IV кварталі.

При переході на спрощену систему оподаткування з початку кварталу в середині поточного року (з 1 липня, 1 квітня чи з 1 жовтня) з метою застосування спрощеної системи оподаткування фізична особа — підприємець — платник єдиного податку визначає сумарний дохід за попередній рік з початку календарного року: дохід, отриманий під час перебування на загальній системі оподаткування, та дохід, отриманий під час перебування на спрощеній системі оподаткування (за повні календарні квартали).

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Інші податки»