• Посилання скопійовано

Підтвердження оплати за готель через «Booking»

Працівник 21 листопада оплатив за готель через «Booking» корпоративною карткою підприємства. З 29.11 по 2.12.2021 перебував у відряджені за кордоном. 4 грудня оформив авансовий звіт і подав оригінал рахунку (без чеку про оплату) на проживання. Чи достатньо підтвердження оплати з картки (виписка банку) і оригіналу рахунку, якщо це відрядження за кордон?

Для підтвердження витрачання грошових коштів працівником за послуги, що придбавалися через Booking.com (іноземний інтернет-сайт) з оплатою їх за допомогою електронного платіжного засобу (у тому числі, і КПК), як пояснюють податківці у листі ДПС від 13.06.2018 р. №2584/6/99-99 можуть використовуватися:

1) виписка банку, що випустив платіжну карту, з якої списувалися грошові кошти в оплату таких послуг;

2) відповідний документ, рахунок, квитанція, товарний або касовий чек, квиток, талон тощо, отриманий від постачальника послуги.

Звертаємо увагу, що карткою можна розрахуватися за ЗЕД-договором у сумі, що не перевищує еквівалент 150000 грн (див. лист НБУ від 21.06.2019 р. №40-0006/32346).

Таким чином, документами, що підтверджують здійснення витрат і надання «Booking»-послуг можуть бути виписки банку з рахунку (як підтвердження факту бронювання номеру в готелі), в т.ч. оригінал рахунку на проживання (який і підтвердить сам факт проживання працівника у відрядженні (пп. «а» пп. 170.9.1 ПКУ)), рахунок на оплату комісії, роздрукований з Booking.com тощо.

Крім того, працівнику потрібно подати авансовий звіт з усіма документами, які підтверджують факт відрядження, в т.ч. ті, що підтверджують проведення платежу за бронювання готелю через на користь «Booking» з КПК. Тобто, достатньо одного авансового звіту складеного на одне відрядження.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Інше»

  • Отримано credit memo: як врахувати?
    ТОВ - офіційний представник нерезидента в Україні щодо розповсюдження аудіо та відео-продукції. Протягом 2023 р. перевиконало план щодо підключення до інформаційного ресурсу користувачів. Нерезидент 28.02.2024 р. надав credіt memo ТОВ, що має бути врахований при розрахунку за послуги з нерезидентом у лютому та березні 2024 р. Чи має ТОВ скоригувати фінрезультат за 2023 р., оскільки credit memo за результатами роботи 2023 р.? Чи потрібно нарахувати курсову різницю на дату проведення акту від нерезидента ?
    15.03.202436
  • Придбання нерухомості комунальної власності, у якій вже є орендарі
    Підприємство придбало нежитлову нерухомість на аукціоні. В договорі купівлі-продажу об’єкту малої приватизації вказано, що приміщення надано в оренду до 2028 р. і цей договір чинний і для покупця. Майно перебувало в комунальній власності і передане пкупцю в день укладення договору балансоутримувачем. Як відобразити придбання такої нерухомості в обліку? Коли вводити в експлуатацію, якщо акт прийому-передачі майна від 15.02.2023 р.? Як відображати відносини з орендарем? Чи потрібна додаткова угода до договору оренди?
    14.03.202415
  • Чи включати адмінвитрати при обчисленні вартості видобутої корисної копалини?
    При обчисленні вартості видобутої корисної копалини за розрахунковою вартістю до витрат потрібно включати адміністративні витрати чи ні? Місцеві податківці сказали, що потрібно включати, адже підприємство займається тільки виробництвом каменю та щебеню, тому потрібно включати всі витрати, крім витрат на збут. Сказали, що є роз'яснення ДПС, але ми не знайшли
    11.03.202422
  • Чи є ТОВ контролюючою особою КІК?
    ТОВ 1, платник податку на прибуток, має засновника - фізособу (97%). А ця фізособа є також засновником (51%) ТОВ 2 нерезидента. Хто буде контролюючою особою для ТОВ 2: ТОВ 1 чи фізособа?
    29.02.202431
  • Як оподатковується спеціальна бюджетна дотація за утримання великої рогатої худоби (корів)?
    Підприємство - платник податку на прибуток отримало державну допомогу на утримання корів у 2023 р. Чи є сума цієї допомоги об'єктом оподаткування податком на прибуток?
    12.02.202430