• Посилання скопійовано

Різні ПРРО на одній адресі торгової точки

Чи можна за фактичною адресою торгової точки зареєструвати по 1 касі від різних представників надання послуг (Кашалот і Вчасно тощо)? Якщо за фактичною адресою не можна зареєструвати різні ПРРО для різних видів діяльності, чи можна зареєструвати другу за юридичною адресою?

Чи можна за фактичною адресою зареєструвати по 1 касі від різних представників надання послуг (Кашалот і Вчасно тощо)?

Порядком №317 жодних обмежень щодо встановлення декількох ПРРО від різних виробників не передбачено. Як і не передбачено обмежень щодо кількості електронних печаток під час їх реєстрації суб’єктом господарювання, який має декілька ПРРО. Також не обмежується і кількість РРО/ПРРО на одній торговій точці.

При цьому за допомогою одного сертифікату електронного підпису та/або печатки можна працювати одночасно тільки на одному ПРРО і тільки одним касиром. Тому, у разі одночасного використання декількох ПРРО, необхідно мати відповідну кількість зареєстрованих касирів, щодо яких було подано повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа.

 

Якщо за фактичною адресою не можна зареєструвати різні ПРРО для різних видів діяльності, чи можна зареєструвати другу за юридичною адресою?

У разі необхідності ФОП може зареєструвати ще одну господарську одиницю, до якої в порядку передбаченому Порядком №317 провести реєстрацію ПРРО, оскільки ФОП може проводити діяльність на всій території України, тобто мати не єдине місце провадження підприємницької діяльності.  

Для цього потрібно подати заяву про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою №1-ПРРО (J/F 1316602) (додаток 1 до Порядку №317). Заява в електронній формі подається на фіскальний сервер засобами Електронного кабінету або засобами Єдиного вікна подання електронної звітності. 

Зазначимо, що подати заяву №1-ПРРО ФОП зможе тільки після подання форми №20-ОПП

Після включення ПРРО до реєстру ПРРО такий ПРРО може використовуватись суб’єктом господарювання. При цьому кількість ПРРО та їх виробники значення не мають.  Навпаки, під час реєстрації кожному ПРРО фіскальним сервером автоматично формується та присвоюється фіскальний номер (п. 2 розділу 2 Порядку №317). Фіскальний номер ПРРО становить унікальний числовий порядковий номер реєстраційного запису в Реєстрі, відповідно до алгоритму його формування, який не змінюється у разі перереєстрації ПРРО, внесенні змін у дані про ПРРО та зберігається за ПРРО до дати скасування його реєстрації.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Готівковий обіг та каса»