• Посилання скопійовано

Використання коштів за програмою «єПідтримка»

Профком підприємства має в оренді спортивний комплекс. Чи можуть члени профспілки розраховуватись за послуги в даному спорткомплексі віртуальною картою банку, на яку зарахована 1 тис. грн «єПідтримки» за вакцинацію?

Як відомо, стартував проєкт «єПідтримка» в застосунку «Дія». Це програма підтримки бізнесу, який найбільше постраждав під час пандемії. Гроші можна витратити на книжки, спортзал, квитки в кіно, театр, музеї, концерти або на перевезення в межах України. 

Кошти можна буде витратити як онлайн, так і офлайн, але лише на вказані категорії українського бізнесу. Банки розпізнаватимуть категорію під час оплати карткою за допомогою МСС-кодів.

Це код, який присвоюється торговій точці та характеризує напрям її бізнесу. При оплаті карткою «єПідтримка»  він має збігтися з одним із кодів, вказаних у Постанові №1272. Якщо бізнес зареєстрований в іншій категорії, здійснити оплату не вдасться. За таким принципом працюють кешбеки в банках. Якщо зайти в онлайн-банкінг і подивитися історію оплат, можна побачити категорії оплати — таксі, одяг, ресторани, продукти. Це і є МСС-коди. 

Витратити гроші на ті категорії товарів та послуг, яких немає в переліку, переказати їх на іншу картку чи зняти готівкою буде неможливо.

Із запитання випливає, що профком підприємства орендує спортивний комплекс, тобто є заключений договір оренди між профкомом підприємства та спортивним комплексом. Відповідно до цього договору працівники можуть вільно, без будь-яких доплат та в зручний час відвідувати спортзал. Тож, в даній ситуації, працівники витрати кошти з «єПідтримки» в орендованому залі не зможуть, бо все включено до договору оренди. Але, працівники можуть такі кошти витратити на інші вищезазначені послуги, або на спортивні послуги, але в іншому спортивному комплексі.

Або як варіант розірвати договір оренди зі спортивним комплексом, після чого працівники матимуть змогу розраховуватися за послуги віртуальною карткою. Але перед тим, як розірвати договір, переконайтеся, що даний заклад має відповідний МСС-код.   

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Готівковий обіг та каса»