• Посилання скопійовано

Обов’язкові реквізити чеку РРО з 01.08.2021 р.

Які реквізити касового чеку РРО, який був зареєстрований у контролюючих органах до 01.08.2020 р. для торгівлі підакцизними товарами без використання електронного платіжного терміналу, з'єднаного чи об'єднаного з РРО, будуть обов'язковими з 01.08.2021 року?

Перелік обов’язкових реквізитів чеку РРО наведено в п. 2 розд. ІІ Положення №13. Форма чеку наведена в додатку 1 до Положення №13. Рекомендуємо проглянути перелік реквізитів безпосередньо в п. 2 розділу ІІ Положення №13.

Поряд з цим, п. 2 розд. ІІ Положення №13 викладався у новій редакції Наказами Мінфіну від 18.06.2020 р. № 306 і від 08.06.2021 р. №329.

Норми цих Наказів містять окремі перехідні положення щодо необхідності зазначення у чеках РРО окремих реквізитів.

Якщо суб’єкт господарювання використовує РРО, версії внутрішнього програмного забезпечення яких включені до Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій та які перебували на обліку в контролюючих органах до 01.08.2020 р. (дати набрання чинності Наказом №306), він не повинен виконувати вимоги до форми і змісту чеку РРО в частині (див. п. 3 Наказу №306):

  • створення електронних розрахункових документів; 
  • відображення найменування суб'єкта господарювання; 
  • цифрового значення штрихового коду товару; 
  • заокруглення суми до сплати; 
  • зазначення валюти операції; 
  • найменування платіжної системи; 
  • QR-коду.

А відповідно до п. 2 Наказу №329:

  • до 01.10.2021 року вимоги до форми і змісту розрахункових документів в частині цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої не поширюються на розрахункові документи, що створюються РРО, версії внутрішнього програмного забезпечення яких включені до Держреєстру РРО до дня набрання чинності цим наказом;
  • до 01.10.2021 року РРО, версії внутрішнього програмного забезпечення яких включені до Держреєстру РРО, за наявності технічних можливостей мають бути доопрацьовані їх виробниками (постачальниками) відповідно до ст. 12 Закону про РРО з метою забезпечення можливості виконання всіх вимог до форми і змісту розрахункових документів, відповідно до цього наказу.

Також читайте тут та тут>>

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Олександр Золотухін

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Готівковий обіг та каса»

  • Чи потрібно вести касову книгу за операціями на рахунку 308 та як складати касові ордери?
    Який кореспондуючий рахунок необхідно вказати у прибутковому ордері при прийомі коштів за послуги через ПРРО? Як саме відображати операції у касовій книзі, якщо на кінець дня всю виручку передаємо з рахунку 308 на рахунок 301? Чи потрібно виписувати видатковий ордер для рахунку 308 і прибутковий на рахунок 301 на суму цих коштів? Які коресподуючі рахунки вказувати в видатковому ордері та в прибутковому?
    Сьогодні 14:333
  • Які електронні підписи та печатки можуть застосовуватись в ПРРО?
    Чи можна використовувати електронні печатки, а не іменні ключі касирів для програмного РРО? Чи не буде це порушенням порядка проведення розрахункових операцій?
    02.04.202438
  • ФОП використовує платіжний сервіс LiqPay: чи потрібно РРО?
    Чи належить сервіс LiqPay до сервісу переказу коштів? Чи потрібно застосовувати РРО при оплаті на сайті ФОП за послуги з тимчасового розміщення за допомогою сервісу LiqPay?
    28.03.20241 393
  • Чи застосовує підприємство рахунок 308 при оприбуткуванні готівки із застосуванням КОРО?
    Підприємство перевізник при оприбуткуванні готівки в касу використовує КОРО та РК. Як обліковувати надходження готівки з 23.02.2024 р.?
    25.03.202488
  • Як обліковувати ПРРО та як списати РРО?
    В 2022 р. ТОВ купило та зареєструвало ПРРО. Оплата за ПРРО здійснюється на рік. Оприбуткували це ПРРО як нематеріальний актив на 127 рахунок + амортизація на 12 місяців. Через рік здійснили оплату за ПРРО на ще один рік, але іншому ФОП. Чи правильно визначило ТОВ це ПРРО як нематеріальний актив? Що робити з ПРРО після закінчення 12 місяців? Чи треба його знову реєструвати, а старий нематактив списувати? До ПРРО був РРО, який знято з реєстрації і про це є акт. Як його правильно списати?
    28.02.202481