• Посилання скопійовано

Хто може підписувати касові документи?

Директор постійно у відрядженнях і не може своєчасно підписувати касові документи. На кого можна покласти обов’язок підписання касових документів?

Прибутковий касовий ордер підписується головним бухгалтером або особою, уповноваженою керівником підприємства (п. 25 Положення №148).

Видаткові касові ордери або видаткові відомості підписуються керівником і головним бухгалтером або особою, уповноваженою керівником. Але підпис керівника на видаткових касових ордерах не обов'язковий, якщо на доданих до видаткових касових ордерів документах, заявах, рахунках є його дозвільний напис (п. 26 Положення № 148).

Поряд з цим, відповідно до п. 45-1 Положення №148, керівник підприємства визначає відповідним внутрішнім розпорядчим актом перелік посад та кількість посадових осіб, уповноважених підписувати касові документи.

З урахуванням наведеного, внутрішнім розпорядчим документом керівник може визначити перелік та кількість посадових осіб, які можуть підписувати касові документи, в тому числі видаткові касові ордери.

Наприклад, замість директора за час його тимчасової відсутності підписувати видаткові касові ордери може будь-який працівник, визначений внутрішнім розпорядчим актом.

Аналогічне читаємо в ІПК ДФСУ від 13.07.2018 р. № 3102/6/99-99-14-05-01-15/ІПК.

Про особливості підписання касових документів ми писали тут.

 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Олександр Золотухін

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Готівковий обіг та каса»