• Посилання скопійовано

Авансовий внесок: чи потрібно сплачувати «єдинникам»?

Чи сплачують авансовий внесок платники єдиного податку?

Як роз'яснюють податківці, обов'язок з нарахування та сплати авансового внеску за ставкою 18% покладається на будь-якого емітента корпоративних прав (крім платників єдиного податку), що є резидентом, незалежно від того, чи користується такий емітент пільгами із сплати податку, передбаченими ПКУ, чи у вигляді застосування ставки податку іншої, ніж встановлена п. 136.1 ПКУ.

Отже, емітенти корпоративних прав — платники єдиного податку — юридичні особи при виплаті дивідендів своїм акціонерам (власникам) не сплачують до бюджету авансові внески з податку на прибуток.

Тобто платники єдиного податку (третьої та четвертої груп) не нараховують та не сплачують до бюджету авансові внески з податку на прибуток при виплаті дивідендів.

Так було не завжди, це відносно нова норма, яка діє з 01.01.2018 р. Але вона поширюється і на випадки прийняття рішення про виплату дивідендів за періоди до 01.01.2018 р., про що податківці нагадують тут.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Податок на прибуток»