• Посилання скопійовано

Ліцензія на зберігання палива для власних потреб

ТзОВ на зальній системі оподаткування займається вирощуванням с/г продукції. Придбало паливо для проведення польових робіт. Паливо зберігається в цистернах. Чи потрібно підприємству купувати ліцензію на зберігання палива? Якщо так, то яка відповідальність за порушення?

Відповідно ст. 1 Закону №481, зберігання пального – діяльність із зберігання пального (власного або отриманого від інших осіб) із зміною або без зміни його фізико-хімічних характеристик.

Статтею 15 Закону №481 визначено, що зберігання пального здійснюється суб’єктами господарювання (у тому числі іноземними суб’єктами господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) всіх форм власності за наявності ліцензії.

Ліцензії на зберігання пального отримуються на кожне місце зберігання пального. Такі ліцензії видаються за місцем розташування місць зберігання пального терміном на п’ять років. Річна плата за ліцензію на право зберігання пального встановлюється в розмірі 780 гривень.

Для суб’єктів господарювання, що зберігають пальне і використовують його виключно для потреб власного споживання, Законом № 391 із 29.12.2019 р. спростили правила отримання ліцензій.

Такі суб’єкти господарювання подають заяву (без завірених  копій документів визначених ст. 15 Законом №481) та зазначають про використання пального для потреб власного споживання чи переробки, загальну місткість резервуарів та ємностей, що використовуються для зберігання пального, та їх фактичне місцезнаходження.

Оскільки законодавством не передбачено затвердження форм заяв для отримання ліцензій на право оптової або роздрібної торгівлі пальним або на право зберігання пального, зазначені форми мають виключно рекомендований характер та надаються платниками органу ліцензування у довільній формі (ЗІР, підкатегорії 113.04 ).

З 01.04.2020 р. відповідно ст. 17 Закону №481 у разі зберігання пального без наявності ліцензії до суб'єктів господарювання застосовуватимуться фінансові санкції у розмірі - 500000 гривень.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Ліцензії і дозволи»